Duik mee in het Nederlandse onderwaterleven

Foto: Alice van Laar

Noordzee, Oosterschelde, je staat aan het strand, kijkt over het water en voelt je vrij. Ruimte en licht. Maar, er is meer!

Alice van Laar en Kees Alberts kijken niet alleen boven maar ook onder water, ze duiken en fotograferen er. Dinsdag 2 februari 2016 willen ze hun ervaringen met ons delen aan de hand van fotopresentaties. Aanvang om 20.00 uur in De Boerhoorn. De entree is gratis.

Voor de pauze nemen we een kijkje in het Nederlandse zoute water. Dat donkere koude water, wat is daar te beleven? Verrassend veel! Elke plek die ook maar een beetje houvast biedt is uitbundig begroeid. En daar tussen krioelt het van vissen, krabben, kreeften en allerlei andere dieren. Allemaal met hun gespecialiseerde manieren van leven. Alice van Laar vertelt er over bij foto’s die ze maakte.

Na de pauze gaan we verder weg, naar de Nederlandse gemeenten Sint Eustatius en Saba. Deze eilanden liggen 16 kilometer uit elkaar. Beide zijn het oude vulkanen, maar met een wereld van verschil. Kees Alberts neemt ons mee op een korte trip naar ons handelsverleden, het regenwoud en een schitterende onderwaterwereld.

Wanneer er tijd over is duiken we nog onder in het nabije Nederlandse zoete water. Het onderwaterleven is er totaal anders dan in zout water. En zeker ook het bekijken waard. Alice van Laar vertoont een serie foto’s en vertelt er bij.

2015_08_kreeft_ foto alice

Reacties