Knappe prestaties Evelien Dingshoff en Ard van Noordenne

Foto: Esther van Genne

Zaterdag 16 januari, waren er voor Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde twee wedstrijden op één dag.

Voor Evelien Dingshoff (17 jaar) was het de dag van de Provinciale Kampioenschappen in Sportstad Heerenveen. Ard van Noordenne (13 jaar) reisde af naar Meppel voor zijn eerste turncompetitie, na een jaar afwezigheid vanwege een liesblessure. Voor beiden een belangrijke dag

Zenuwen spelen mee

In Heerenveen turnde Evelien haar tweede wedstrijd in de categorie Senior 2e divisie supplement B. Haar doel, naast een goede klassering in de strijd om de Drentse titel, was om zich ook te plaatsen voor de toestelfinales sprong en brug. Op balk en vloer had zij zich al eerder geplaatst.

Evelien begon op sprong, haar eerste sprong was een strakke “tsukahara” en vervolgens een “half-in  half-uit”, met een gemiddelde score van 12.400 werd zij tweede op dit onderdeel en een derde toestelfinale was een feit.

Door naar brug waar de zenuwen naar voren kwamen. Evelien had hard geoefend op haar los-om tot handstand op de lage ligger. Deze werd netjes geturnd in de warming-up, in de wedstrijd ging het mis en ook volgde er een kleine stille hang na het onderdeel “wippertje”. Ze turnde wel gemakkelijk verder met een “kip” en maakte haar oefening netjes af. Met een score van een 10.400 werd zij vijfde op dit onderdeel, helaas niet genoeg voor een toestelfinale.

160116 Evelien en Ard-1 (1)

Inhaalslag

Op de balk turnde ze strakke hoge gymnastische sprongen, een stabiele salto en een combinatie radslag-arabier. Met 11.200 werd zij tweede op dit onderdeel.

Na drie onderdelen stond ze op een derde plaats in het tussenstand, met een achterstand van ruim 2 punten op de nummer één. Als laatste het onderdeel vloer, waar Evelien met smacht op zat te wachten. Ze turnde een super oefening met strakke sprongseries en hoge spagaatsprongen en kwam uit op een score van 12.667. Het was genoeg om de Drentse titel in de wacht te slepen en in het virtuele klassement van de drie noordelijke provincies eindigde zij als tweede. Trainsters Annouk Vos en Felicia Kainama zijn trots op hun leerling en kijken uit naar de volgende wedstrijd; de kwartfinales op weg naar het Nederlands Kampioenschap.

Geslaagde comeback Ard

Ard van Noordenne turnde zijn zeskamp in Meppel, in de categorie Jeugd niveau 11. Voor Ard was het een grote stap na een jaar afwezigheid en hij was dan ook zeer gespannen voorafgaand aan de wedstrijd. Trainster Joanne Brinkman vertelde na afloop dat Ard trots kon zijn op zijn prestaties. Hij turnde een nette, constante wedstrijd en eindigde net naast het podium op een vierde plek. Joanne was vooral verbaasd dat hij juist op de onderdelen sprong en vloer als eerste eindigde met respectievelijk 18.75 en 18.65 punten, omdat de verwachting was dat hij juist op deze onderdelen achterstand had opgelopen vanwege zijn liesblessure van vorig seizoen.

– – – – –

Foto en tekst: Esther van Genne

Reacties