Turnsters D.O.S. Zuidwolde verdienen deelname aan toestelfinale

Zaterdag 9 januari was de Mr. N. Wessels Boerhal in Zuidwolde het toneel van de eerste wedstrijd in de Regionale Wedstrijd Sport (RWS), georganiseerd door Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde en de KNGU.

Op deze dag kwamen ca. 200 turnsters uit Drenthe in actie. Zij turnden op het hoogste regionale niveau; de RWS-A. Er waren plaatsen te verdienen voor de toestelfinales. Voor D.O.S. kwamen zes turnsters in actie.

In de wedstrijd 1 (Jeugd 2, 3e div. E) werd het spits afgebeten door Naomi Verbij en Fay-li ten Kate (beiden 12 jaar). Naomi is een debutant in het turnen. Zij werd verdienstelijk 16e. Fay-li werd 12e en had haar beste prestatie op balk. Met 11.200 werd zij 2e en verzekerde zij zich van een toestelfinale.

In wedstrijd 2 (Jeugd 1, Nationaal 4) was het de beurt aan Nelleke Pol en Sigrid Eesinge (beiden 11 jaar). Nelleke turnde een solide wedstrijd, haar beste prestatie leverde ze op brug waarop zij 4e werd. In het eindklassement legde ze beslag op een goede 5e plaats. Sigrid eindigde als 9e, maar met 11.650 haalde ze de hoogste score op balk en daarmee een toestelfinale. In dezelfde wedstrijd (Junior, 3e div. D), turnde Ilse Wink (13 jaar) een ietwat wisselvallige wedstrijd, ze werd 13e. Met een score van 11.100 op brug werd zij 2e op dit onderdeel en ook zij plaatste zich daarmee voor een toestelfinale. In de laatste ronde (Pupil 1, Nationaal 3) turnde Ginger Bisschop (9 jaar), ook zij werd 13e in haar klasse.

Op deze dag werden de medailles uitgereikt door D.O.S. turnsters, helaas niet aan D.O.S. turnsters. Maar alle turnsters mogen door naar het Provinciaal Kampioenschap op 20 februari in Vries. De turnsters zijn allemaal een niveau hoger gaan turnen, trainsters Felicia Kainama en Annouk Vos weten nu waar hun turnsters staan. Met het Provinciaal Kampioenschap en de drie toestelfinales in het vooruitzicht blijft er kans op eremetaal dit seizoen.

Tekst: Esther van Genne