Rustige informatiebijeenkomst omwonenden “Van Harte”

Foto: pixabay

Maandagavond in de Molenhoeve: de besloten informatieavond over vluchtelingenopvang in recreatiecentrum Van Harte wordt goed bezocht.

Te goed bijna want er blijken ook veel niet-direct omwonenden aanwezig te zijn, die dus ook niet per brief zijn uitgenodigd. Gelukkig is de accommodatie ruim genoeg dusĀ als alle uitgenodigde inwoners aanwezig zijn, past de rest er ook makkelijk bij.

Vooraf staan beneden in de hal kleine groepjes rustig te praten terwijl ze wachten tot ze naar boven mogen. Er is wat onbegrip voor de manier waarop de gemeente het nieuws naar de omwonenden heeft gecommuniceerd. Eigenlijk had iedereen die maar enigszins in de buurt van “Van Harte” woont, wel graag een brief met informatie en een uitnodiging willen hebben, maar er is ook wel begrip voor dat de gemeente “nu eenmaal ergens een streep moest trekken”.

Na afloop vertelt burgemeester Roger de Groot dat de bijeenkomst gemoedelijk verlopen is. “Iedereen heeft zijn vragen kunnen stellen en eventuele zorgen kunnen uiten. De mensen vroegen eigenlijk nog meer over hoe de hele procedure zou gaan verlopen dan over de vluchtelingen op zich. We hebben iedereen de ruimte kunnen bieden om zijn zegje te doen en dat is allemaal heel goed gegaan.”

Er was bewust gekozen om in eerste instantie alleen de direct onwonenden (grofweg tussen de spoorbaan en de rotonde) te informeren op deze besloten bijeenkomst. Later zullen ongetwijfeld nog meer informatieve bijeenkomsten volgen om de inwoners van De Wolden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen

.handshake-584105_960_720

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen