Reactie Sterk Lokaal op speech CDK Tichelaar

“Hoe gaat het eigenlijk met ons”, vraagt Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar zich af in zijn nieuwjaarsrede.

“Om het op zijn Drents te zeggen: niet zo slecht, is zijn conclusie. En ik ben dat van harte met hem eens,” reageert Oosterveen. “Alhoewel de Commissaris in zijn speech wel twee onderwerpen die Sterk Lokaal na aan het hart liggen niet noemt. De Statenverkiezingen horen natuurlijk thuis in de nieuwjaarsrede en in Drenthe kan de commissaris natuurlijk ook niet om de windmolendiscussie heen. Misschien lag het onderwerp voor de CdK wat gevoelig omdat het ‘zijn’ PvdA veel stemmen heeft gekost. De winst is gegaan naar de oppositiepartijen en naar de nieuwkomers, waaronder Sterk Lokaal.”

De rest van de speech kan Oosterveel wel bekoren. “Maar overigens spreekt de speech van de CdK mij zeer aan. Terecht is hij trots op Drenthe als het gaat om de opvang van vluchtelingen. Drenthe heeft zijn inwoners veel te bieden. Zoals de CdK zegt: “Sociale structuur, gemeenschapszin, contact met buren, naoberschap, zijn hier sterk.”

De fractievoorzitter van Sterk Lokaal is minder te spreken over het ‘Drents Parlement’. ” De Provinciale Staten van Drenthe blinken uit in het houden van ellenlange vergaderingen. Vaak wordt er op het scherpst van de snede gedebatteerd over zaken waar de inwoners van Drenthe niets aan hebben. Nog steeds is het profileren van de partij belangrijker dan het ‘goede dingen doen voor Drenthe’.”

Reacties