Zes turnsters DOS op eerste RWS-A wedstrijd

Foto: Esther van Genne

Op zaterdag 9 januari aanstaande houden Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde en de KNGU de eerste wedstrijd in Regionale Wedstrijd Sport (RWS) van dit seizoen.

Op deze dag komen 211 turnsters uit het district Drenthe Zuid in actie, zij turnen op het hoogste Regionale niveau; de RWS-A. Op deze wedstrijd kunnen zij zich plaatsen voor de Provinciale Kampioenschappen en toestelfinales. Voor de organiserende vereniging komen zes turnsters in actie.

Drie rondes

De wedstrijddag is opgedeeld in drie wedstrijdrondes. De opmars van de eerste wedstrijd start om 8.10 uur ’s ochtends, gevolgd door de algemene warming-up. Aanvang van wedstrijd 1 staat om 8.30 uur gepland, wedstrijd 2 om 13.00 uur en wedstrijd 3 om 16.30 uur. Waarbij wedstrijd 2 een kwartier mag inlopen op het schema en wedstrijd 3 een half uur. De toegang tot deze wedstrijden is gratis.

Zes turnsters van DOS

De zes turnsters van D.O.S. komen uit in alle drie de rondes. In wedstrijdronde 1 in de categorie Jeugd 2, 3e divisie E zijn dat Naomi Verbij (12 jaar) en Fay-li ten Kate (12 jaar). In wedstrijdronde 2 in de categorie Jeugd 1, Nationaal 4 zijn dat Nelleke Pol (11 jaar) en Sigrid Eesinge (11 jaar) en in dezelfde ronde in de categorie Junior, 3e divisie D, Ilse Wink (13 jaar). En de laatste en jongste D.O.S. turnster van dit gezelschap is Ginger Bisschop (9 jaar). Zij komt uit in de Pupil 1, Nationaal 3.

Puntjes op de i

In de eerste helft van dit seizoen hebben de turnsters hard gewerkt aan hun oefeningen en in deze laatste week voor de wedstrijd worden de puntjes op de i gezet. Natuurlijk hopen trainsters Felicia Kainama en Annouk Vos op mooie prestaties van hun pupillen.

Foto en tekst:

Esther van Genne

Reacties