Kerstactiviteiten in het Dwingelderveld

Foto: Natuurmonumenten

In de kerstvakantie begeleiden vrijwilligers van Natuurmonumenten leuke activiteiten voor kinderen. Deze activiteiten worden gehouden in Theehuys Anserdennen, Schapendrift 1 in Ansen in verband met de verbouwingswerkzaamheden van bezoekerscentrum Dwingelderveld. Op maandag, dinsdag en woensdag tussen 12.00 en 15.00 uur gaan kinderen samen met hun (groot)ouders creatief aan de slag.

Vogelsnacks maken

Op maandag 28 december gaan kinderen een lekkere vogelsnack maken. Op die manier help je de vogels de winter door. De vogelsnacks neem je mee naar huis om de tuinvogels iets lekker te geven.

Vilten

Schapen houden zich in de winterperiode lekker warm met hun wollen vacht. Maar je kan ook leuke schilderijtjes maken van gekleurd schapenwol. Op dinsdag 22 & 29 december ontdek je hoe je dit doet en maak je een prachtig kunstwerk om mee naar huis te nemen.

Braakballen pluizen

Heb je altijd al willen weten wat er allemaal in een braakbal zit? Op woensdag 23 & 30 december ga je braakballen uitpluizen.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen is in de kerstvakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur met een kleine informatieruimte aan de zijkant van het gebouw. Op eerste kerstdag en oudejaarsdag is het centrum gesloten en op nieuwjaarsdag is het open van 13.00 tot 16.00 uur.

Wandelen in de winter

Het bezoekerscentrum is ook tijdens de kerstvakantie een bezoek waard. Maak een mooie wandeling door het Dwingelderveld, ontdek de waterspeelplaats of het huttenbos.

Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur gaat een gids het gebied in. Trek je laarzen aan en ga mee met deze zondagmiddagwandeling. Kinderen mogen gratis mee. Na afloop staat er warme chocolademelk klaar.

Reacties