Wekkerradio Sinterklaas kapot

Sinterklaas is vandaag in alle dorpen van De Wolden aangekomen en werd overal hartelijk verwelkomd met muziek en enthousiast zingende kinderen. (Klik hier voor de video Sinterklaas in de Wijk)

DSCF5560

Veel kinderen waren mooi verkleed als klein Sinterklaasje of Zwarte Pietje en van veel gezichtjes was het ontzag voor de goedheiligman en de Pieten zonder moeite af te lezen.

collage pietjes

Burgemeester Roger de Groot verwelkomde Sinterklaas, wat Sint duidelijk waardeerde.

DSCF5574

In De Wijk was het nog even spannend voor de kleintjes want Sinterklaas presenteerde zich eerst boven op de omloop van de molen en kondigde aan rustig de trap naar beneden te nemen als de kinderen in de tussentijd nog even voor hem wilden zingen. Hij had zich een beetje verslapen, legde hij uit. Door de grote storing van KPN had zijn wekkerradio het niet gedaan! (Klik hier voor de video Wakker worden Sinterklaas!)

DSCF5559 Terwijl er geestdriftig gezongen werd, kwam Sinterklaas maar niet te voorschijn bij de grote deur van de molen. Gelukkig kwam één van de hulppieten uitleggen dat Sinterklaas was blijven steken op de trap!  (Klik hier voor de video Zingen maar!)

Gelukkig kwam het allemaal toch nog goed en kon de Sint van veel kinderen prachtige tekeningen in ontvangst nemen terwijl de Pieten strooigoed uitdeelden.

DSC_1469

Soms sprak Sinterklaas nog even goed met de kinderen af waar vanavond het schoentje zou staan, zodat hij het gemakkelijk zou kunnen vinden.

DSC_1511

De meeste kinderen bleken de schoen bij de kachel te zetten en daar kijken Sint en zijn Pieten natuurlijk altijd!

DSCF5575

Toen er genoeg strooigoed was uitgedeeld en de meeste tekeningen waren overhandigd mocht Sinterklaas plaatsnemen op een prachtige oude vrachtwagen om door het dorp heen te rijden. Na afloop van deze rondrit, vond warm en droog in de Havezathe de rest van het Sinterklaasfeest plaats. (Klik hier voor de video Sinterklaas begint aan zijn rijtoer)

DSCF5561

 

Reacties