Kunst in de bieb

Nu het buiten kouder en het eerder donker is geworden, kunnen we in de bibliotheek genieten van de schilderijen van kunstenaar Bernd van der Haar die in heldere kleuren o.a. de Waddeneilanden heeft verbeeld.

Bernd woont en werkt in Hoogeveen waar hij leraar is aan de school voor speciaal basisonderwijs ‘de Carrousel’. Hij heeft zijn hele leven graag getekend en is vanaf 1984 begonnen met zijn eerste schilderlessen bij kunstenaar Rob Hessels, die destijds in Zuidwolde woonde. Na een aantal jaren werd hij lid van schildersgenootschap “de Streek” waar Bernd sinds 2009 voorzitter van is.

De leden van ‘de Streek ‘ komen elke dinsdagavond bij elkaar in het atelier in het gebouw van de Compaen aan de Vos van Steenwijklaan. Daar schildert ieder in zijn of haar eigen stijl, kleurgebruik en zijn de onderwerpen en composities heel verschillend. ‘Elk schilderij wordt stevig besproken en maakt dat je je blijft ontwikkelen’, aldus Bernd. “Je leert veel van elkaar”.
Buiten dat bezoekt hij regelmatig musea, galerieën of een kunstroute om inspiratie op te doen.Thema’s als ‘de wadden’, portretten en ‘landschappen met bomen’ komen regelmatig terug. Bernd zegt zelf over zijn werk: “Het spannende van schilderen is het spelen met verf, kleur en toets, waarbij de compositie en het onderwerp voor structuur en houvast zorgen.”

Deze expositie duurt tot 20 december

Reacties