Vrouwen van Nu in Havezathe De Wijk

Foto: kristin_a (Meringue Bake Shop) / Foter / CC BY-SA

Woensdag 15 april 2015 is er een afdelingsavond van Vrouwen van Nu in de Havezate in De Wijk. Aanvang: 19.45 uur. Speciale gast: Francine Bensdorp, transgender.

Verkeerde lichaam

Francine Bensdorp werd geboren in het verkeerde lichaam. Bij Vrouwen van Nu vertelt ze haar indrukwekkende verhaal. Francine vertelt openhartig, ze wil graag haar kennis delen. Transgender zijn, is heel wat anders dan travestie, waarbij de behoefte bestaat om de kleding van het andere geslacht te dragen, maar waar geen behoefte bestaat aan lichamelijke geslachtsaanpassing. Transgenders vereenzelvigen zich totaal met het andere geslacht en willen niets liever dan ook als zodanig door het leven gaan. Ze hebben daar, vaak zeer ingrijpende, medische aanpassingen voor over.

Ontsnapt

Francine ‘s leven verliep in eerste instantie zeer moeizaam. Ze was de enige zoon en de grote verwachtingen van de familie rustten als een zware last op haar schouders. Na verloop van tijd werd ze volkomen onhandelbaar. Ook op school lukte het niet meer.
Later trouwde ze en startte samen met haar partner een bedrijf, maar ze voelde zich daarin niet gelukkig. Na een moeilijke tijd ontsnapt ze uit haar lichaam en wordt eindelijk zichzelf. In 2007 nam ze de grote stap . Bevrijd van haar depressiviteit en van het worstelen met zichzelf voelde het als thuiskomen. Van een stille, teruggetrokken man veranderde ze een spraakzame, gezellige vrouw.

Interactie

Haar lidmaatschap van Vrouwen van Nu ervaart ze als een warme deken: “De mooiste erkenning van mijn vrouw zijn. Ik wil anderen inspireren; de kans geven om ook gelukkig te worden door zichzelf te zijn.”
Francine is jaren geleden begonnen met het vertellen van haar levensverhaal op informatieve bijeenkomsten met de titel: “geboren in het verkeerde lichaam”. Langzamerhand heeft zij dit veranderd in de bredere, meer taboe doorbrekende boodschap met als titel: “Hoe gaan we om met mensen die anders zijn dan wij gewend zijn”. Dat is een breder onderwerp en biedt ook ruimte aan groeps-interactie. Vrouwen die graag deze avond bij willen wonen zijn van harte uitgenodigd. Entree: € 7,50, incl. koffie/thee en een drankje naar keuze.

Reacties