Steenuil onderwerp winteravondlezing Ruinen

Foto: Natuurmonumenten

In Buitencentrum De Poort in Ruinen wordt op donderdag 19 november een Winteravondlezing gehouden over steenuilen. Erwin Bruulsema van Vogelwacht Uffelte komt vertelt dan alles over het kleinste uiltje van Nederland, dat van die prachtige, felgele ogen heeft.

SONY DSC

Volgens Erwin Bruulsema gaat het redelijk goed met steenuilen in de omgeving van Ruinen en Dwingeloo. Vrijwilligers doen hun best om de leefomstandigheden van de vogels te verbeteren. Ze plaatsen en onderhouden nestkasten, doen onderzoek, en ringen de vogels. Steenuilen hebben last van veranderingen in het landschap. De vogels hebben baat bij een boerenerf met een oude, bouwvallige schuur en kleinschalige akkers en weiden met kruidenrijke randen rondom. In oude hoogstamfruitbomen, eiken, meidoornhagen en een stapel oude weidepalen voelen steenuilen zich thuis, niet bij netjes aangelegde tuinen en verbouwde boerderijen! Hierover en nog veel meer vertelt Erwin Bruulsema op 19 november.

img652311586

De Winteravondlezing wordt vanwege de herinrichting niet gehouden in bezoekerscentrum Dwingelderveld, maar in Buitencentrum De Poort, in Ruinen. De steenuilenlezing begint om 19.30 uur, en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden is mogelijk op de website van Natuurmonumenten.
De toegang is gratis voor leden van Natuurmonumenten (en vrijwilligers van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer). Anderen betalen 4 euro. Koffie en thee zijn gratis.

Reacties