Open Bedrijvendag Drenthe zeer geslaagd

Foto: MJ Jonkers

De Open Bedrijvendag werd in alle plaatsen goed bezocht. Enorm veel bedrijven openden de deuren voor het publiek en wisten vaak groot en klein interessante aspecten van hun werkzaamheden te tonen.

Met zo’n groot aantal deelnemers is het natuurlijk onmogelijk om alle bedrijven te bezoeken. Veel gezinnen bleken op pad te zijn gegaan om met de kinderen eens een kijkje te nemen bij bedrijven in hun eigen omgeving zodat vooral ook de kleintjes eens konden zien wat daar eigenlijk allemaal gebeurt, of in sommige gevallen: wat papa of mama daar altijd de hele dag doet. “ze vinden het schitterend” vertelt een moeder terwijl haar verlegen peuter zich een beetje achter haar verstopt. En met een glimlach naar haar dochtertje voegt ze toe “en er is meestal ook echt aan de kleintjes gedacht, een springkussen of een aardigheidje voor iedereen, ja dat vinden ze wel mooi he!”

DSCF5473

Ook bij de firma Middelveld in Alteveer was goed aan de kleintjes gedacht. Buiten kon er gevoetbald worden en stond er een groot springkussen en binnen mocht ieder kind dat daar in geïnteresseerd was zelf een klein stoeltje in elkaar lassen.

DSCF5447 DSCF5449

DSCF5451 DSCF5453

Eerst een “veilige jas” aan, een paar reuzehandschoenen, de helm op om de ogen te beschermen en dan kan het gebeuren. Een paar stralende oogjes verdwijnt onder de helm terwijl papa met de smartphone vast begint te filmen. De helpers geleiden de kleine handjes in de grote handschoenen en de vonken vliegen in het rond. Als het van trots glimmende koppie weer onder de helm vandaan komt, zit het metalen stoeltje rotsvast aan elkaar gelast. De werknemers van de toekomst?

DSCF5456 DSCF5458 DSCF5462

DSCF5461

Reacties