Neie Punt officieel open

Onder grote belangstelling is vrijdagavond ’t Neie Punt dorpshuis in Ruinen officieel geopend. \

Het openingsfeest  voor de inwoners van Ruinen werd druk bezocht. Heel Ruinen genoot van een spektakel van licht en muziek, waarna iedereen de gelegenheid kreeg om rond te kijken in het innovatief opgezette nieuwe dorpshuis.

Op het terrein van het voormalige zorgcentrum De Priensenije aan de Jan Wierengaweg staan nieuwe seniorenwoningen, zijn de bestaande woningen tot hedendaagse zorgwoningen gerenoveerd en is het nieuwe dorpshuis ’t Neie Punt gebouwd.

Bewoners van de zorgwoningen kunnen nu binnendoor naar het dorpshuis dat ook voor hen als ontmoetings- en ontspanningsplek fungeert. ’t Neie Punt neemt de functie van het voormalige dorpshuis de Tump over dat plaats moet maken voor woningbouw.

Met ’t Neie Punt heeft Ruinen nu een een voorziening waar zowel het verenigingsleven, allerlei lokale organisaties en ZZWD gebruik van kunnen maken dankzij activiteitenruimten, vergaderruimten, een spreekruimte en een restaurant. Bovendien zijn er zes gastenverblijven voor kortdurend verblijf, het verzorgd logeren.

 

Reacties