Nacht van de Nacht in De Wolden

Foto: Natuurvereniging Zuidwolde

De gemeente De Wolden roept al haar inwoners en ondernemers op om tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober de reclame-, sier- en tuinverlichting zoveel mogelijk te doven.

Doel van de Nacht van de Nacht is het terugkrijgen van duisternis in Nederland en onnodige lichthinder en energieverspilling tegen te gaan. De Nacht van de Nacht is een initiatief van provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu.

In De Wolden organiseert de natuurvereniging Zuidwolde die avond een activiteit inhet Faliebergbos.

Energiezuinig

Door aan te haken bij de Nacht van de Nacht helpt de gemeente De Wolden om één nacht donkerder te maken. De gemeente maakt zelf gebruik van energiezuinige straatverlichting en dooft (het hele jaar) straatverlichting in de nachtelijke uren waar mogelijk. Hetzelfde geldt voor de verlichting van de gemeentelijke gebouwen. Deze nacht dooft de gemeente de verlichting in de kerktoren in Ruinen. Wie tips wil hebben om zelf een bijdrage aan de Nacht van de Nacht te leveren kijkt op dewolden.nl.

Activiteiten in de omgeving

Op 24 oktober organiseert de natuurvereniging Zuidwolde e.o. weer een activiteit in het Faliebergbos. Deelname voor kinderen is gratis (inclusief verrassing), ouders/begeleiders € 2,50 p.p. De activiteit is van 19.30 tot 22.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats bij het Tonkenshuis, Meppelerweg 22 te Zuidwolde. Aanmelden kan via [email protected].

Duisternis in het Dwingelderveld

Op 24 oktober gaan kan er weer gewandeld worden vanaf het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Er wordt gestart om 18.30 uur, de deelnemers lopen daarna het veld in waar ze de duisternis over zich heen kunnen laten komen. Aan het eind van de wandeling, zo rond 20.30 uur is het intussen helemaal donker. De deelnemers kunnen dan genieten van de stilte van het Dwingelderveld.

De start is vanaf de parkeerplaats van het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Honden kunnen niet mee en we adviseren een minimumleeftijd van 10 jaar. Stevig schoeisel is noodzakelijk omdat we echt het veld in gaan. Aanmelden voor deze wandeling kan via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten. Voor meer activiteiten buiten de gemeente kunt u terecht op www.nachtvandenacht.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen