Mantelzorgers in het zonnetje

Foto: My Photo Journeys / Foter / CC BY

Zorgen voor een partner, familielid of vriend verdient een bloemetje!
Dinsdag 10 november 2015 is het mantelzorgdag in De Wolden. Op deze dag zet De Wolden mensen die zorgen voor hun partner, een ouder, kind, familielid, vriend of kennis in het zonnetje. Deze zorg is meer dan de gebruikelijke hulp die mensen elkaar geven. We noemen deze zorg ‘mantelzorg’ en de mensen die de zorg geven ‘mantelzorgers’.

My Photo Journeys Foter CC BY
Wethouder Mirjam Pauwels geeft aan dat mantelzorgers het vaak als vanzelfsprekend ervaren om iemand uit zijn of haar omgeving te helpen. “Als gemeente willen we extra waardering tonen voor deze groep mensen. Hun belangeloze inzet is van onschatbare waarde.”

My Photo Journeys Foter CC BY
Om zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken roept De Wolden, samen met Steunpunt Mantelzorg en Contactpunt Mantelzorg De Wolden, inwoners op om mantelzorgers op te geven, maar ook mantelzorgers om zichzelf op te geven. Zij krijgen op mantelzorgdag een boeket bloemen en een informatiepakket over ondersteuning aan mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers

Ook gaat speciale aandacht uit naar jonge mantelzorgers tot 24 jaar. Zij hebben zorgen over een familielid en zorgtaken die niet bij de leeftijd passen. Jong mantelzorger zijn, overkomt je. Steunpunt Mantelzorg  ondersteunt jonge mantelzorgers met advies en ook diverse leuke activiteiten. Zij ontvangen op mantelzorgdag een bioscoopbon.

Opgeven mantelzorger voor een bloemetje of bioscoopbon

Mantelzorgers opgeven kan door te bellen met Steunpunt Mantelzorg, T. (0528) 378 686
tussen 9.00 en 12.00 uur. Of door een e-mail te sturen naar
[email protected] Opgave kan tot en met maandag 2 november.

My Photo Journeys Foter CC BY

Reacties