Golfclub viert feest

Foto: Golfclub Martensplek

Golfclub Martensplek viert zondag 13 september feest. ’s Middags om 16.30 uur wordt de nieuwbouw, de luxueuze uitbreiding van het clubhuis met nieuwe kleedkamers en receptie, feestelijk geopend.

Dit unieke moment wordt om 13.30 uur voorafgegaan door een golftoernooi voor zowel leden als greenfeespelers. Daarnaast is er tevens een gratis golf-clinic voor geïnteresseerden in de golfsport. Tijdens deze clinic wordt het golfspel uitgelegd en kan men aansluitend zelf oefenen op de drivingrange, de putting- en chipping-greens en de Par-3 oefenbaan.

Terras

Hierna is een culinaire markt georganiseerd met attractief geprijsde hapjes en drankjes onder de vrolijke klanken van een live-band. Voor kinderen is er een springkussen aanwezig.

De nieuwbouw zal door middel van het doorknippen van een lint worden verricht door twee, voor Golfclub Martensplek, zeer belangrijke personen. Hierna kunnen geïnteresseerden de rondleiding volgen door de feestzaal, de kleedruimten, de vergaderruimte, de bestuurskamer en de receptie.

DSC_0310

Golfclub Martensplek, die in 2016 haar 25-jarig jubileum viert, heeft haar (bescheiden) begin gemaakt in een oude arbeiderswoning op de huidige plek van de nieuwbouw. Via een houten noodgebouw en uitbreidingen met kleedkamers en een vergaderruimte werd driftig aan de weg getimmerd. De eerste negen holes liepen al snel vol met enthousiaste (maar nog niet zo goed presterende) leden.

kleedkamer

 Nostalgisch begin

Vooral oudere leden herinneren zich nog het nostalgische begin van de golfclub. Toen de GolfPro Ian Mattheson iedere morgen nog eerst de emmertjes met lekkagewater moest legen, voordat hij kon beginnen, en men bij een wedstrijdje letterlijk bij elkaar op schoot moest plaatsnemen vanwege ruimtegebrek (en de drankjes vanuit de ijskast moest doorgeven).

start nieuwbouw

Toen in 1995 het golfhotel werd gebouwd, kwam er veel meer plaats voor de leden en de golfschool. De opening werd spectaculair verricht door de toenmalige Commissaris der Koningin Relus ter Beek en Mr. Pieter van Vollenhoven. Sindsdien is het snel gegaan met de club. In 2004 kreeg men vergunning om uit te breiden naar 18 holes en in 2008 ontvingen de cub de felbegeerde A-status van de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

feestzaal

Zondag wordt één en ander dus gevierd, met toernooi, een gratis golf clinic voor geïnteresseerden en een gezellige culinaire markt.

 

Reacties