Grensloos kunst verkennen

Van 10 t/m 27 september 2015, op de donderdagen t/m zondagen, kunnen we opnieuw genieten van kunst op ruim 25 bijzondere locaties in De Wijk, IJhorst en het tussenliggende beekdal van de Reest.

De editie van 2014 bracht veel bezoekers naar beide dorpen met een hoge waardering voor de getoonde kunst. Dat betekende een flinke uitdaging voor 2015. De organisatie  heeft opnieuw een route samengesteld met kunst die verrast, ontroert en laat genieten, maar die hier en daar ook vragen oproept en uitnodigt tot praten over kunst.

De Kunstcommissie is al vanaf november vorig jaar aan het werk met de voorbereiding. Net als elk jaar zal er in september kunst te zien zijn van bekende, gevestigde kunstenaars, van regionale kunstenaars en van jonge kunstenaars. Ook de outsiderkunst en de taalkunst krijgen opnieuw en op een eigen manier een plek binnen de manifestatie.

Taal, beeldende kunst, hun onderlinge samenhang en wederzijdse inspiratie zijn onderwerp van een bijeenkomst op vrijdag 18 september in de kerk van IJhorst. In samenwerking met Stichting De Literaire Hemel worden die avond kunstenaar-schrijvers geïnterviewd over hun dubbeltalent en hun werk.  Meer informatie kunt u vinden bij “Taal 2015”.

Vette-aap

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen