Compleet sportaanbod voor 55+

Foto: gminguzzi Foter CC BY-SA

Vandaag overhandigt wethouder Sport, Jan van ’t Zand, onder toeziend oog van de pers, een speciale brochure over sporten voor 55+ ers aan de deelnemer van de cursus Nordic Walking 55+.

In de brochure staat het beweeg en sportaanbod voor ouderen van alle verenigingen en initiatieven in De Wolden. Sporten bevordert de gezondheid en zorgt tegelijkertijd voor sociale contacten. De cursus Nordic Walking 55+ is een mooi voorbeeld van gezelligheid in combinatie met bewegen in de buitenlucht. De deelnemers krijgen als eerste de brochure van de wethouder uitgereikt.

nordic 2 gminguzzi Foter CC BY-SA

Sport voor ouderen

In De Wolden neemt het aantal ouderen de komende jaren toe. Het sporten en bewegen bij de sportvereniging wordt vaak minder naarmate men ouder wordt. “Wij vinden dat ouderen voldoende keuze moeten hebben uit een voor hen passend sport- en beweegaanbod. Als gemeente ondersteunen we dit graag. Zo is een extra sportfunctionaris aangesteld die sportaanbieders helpt om een passend sportaanbod te organiseren voor ouderen. Ook onderzoeken we hoe sport en bewegen ouderen kan helpen langer vitaal en zelfstandig te blijven”, aldus wethouder Sport Jan van ’t Zand.

nordic Foter  CC BY

Uitreiking brochure donderdag 3 september 2015 Tijd: 9.00 uur Waar: bezoekerscentrum Dwingelderveld Ruinen (startplek cursus Nordic Walking 55+)

05-nordic-walking  Foter  CC BY

Reacties