Oktobermaand kindermaand

Foto: thejbird Foter CC BY

Burgemeesters en locoburgemeesters van Drenthe geven woensdag 16 september om 10.00 uur het startsein voor Oktobermaand Kindermaand 2015. De burgemeesters brengen daarvoor een bezoek aan een basisschool in hun eigen gemeente.

Met de Burgemeestersactie start de promotie rondom het kunst- en cultuurproject Oktobermaand Kindermaand. Door dit project kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar in de weekenden van oktober gratis culturele activiteiten bezoeken in kunst- en erfgoedinstellingen. Dit kan een molen zijn, maar ook een theater of museum. In Drenthe kunnen kinderen aan 280 activiteiten deelnemen. De actiedagen van Oktobermaand Kindermaand zijn op zaterdag 3, 10, 17, 24 en 31 oktober en zondag 4, 11, 18 en 25 oktober.

Meteen na de Burgemeestersactie worden in Drenthe 55.000 Oktobermaand Kindermaandboekjes uitgedeeld aan de leerlingen van groep 1 t/m 8 op de basisscholen in Drenthe. Zij kunnen dan reserveren voor de meest populaire activiteiten.

De programmaboekjes zijn ook verkrijgbaar bij deelnemende instellingen, VVV’s, recreatieondernemers en bibliotheken. Het programma van Oktobermaand Kindermaand is eveneens te vinden op de website www.kindermaand.nl.

best-friends-8 hejbird  Foter  CC BY

 

Reacties