Op pad met boswachter Bart

Foto: lDark-Dwarf-Foter-CC-BY-ND

Het verjaardagsfeest ‘Boswachter Bart’ is vernieuwd. Vanaf woensdag 2 september kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar hun verjaardag vieren met deze vernieuwde versie.

Het boekje bevat nieuwe, leuke opdrachten en de kinderen gaan speuren naar een code. Met deze code ontdekken ze de naam van een prachtig dier dat op het Dwingelderveld voorkomt. Het feestje wordt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld begonnen met een inleiding door een vrijwilliger van Natuurmonumenten. Ouders begeleiden onderweg de activiteiten zelf en na afloop staat er ranja voor de kinderen klaar. De jarige krijgt een kleine verrassing. Het boeken van een feestje kan via 0522 – 472951 of aan de balie van het bezoekerscentrum.

kabouter Son of Groucho  Foter  CC BY

Kaboutermutsen en heksenbezems

Bezoekerscentrum Dwingelderveld heeft voor iedere leeftijd een passend kinderfeestje. De kleine kinderen kunnen mee met feestkabouter Job. Geschminkt en met kaboutermutsjes op gaan ze op ontdekkingstocht in de tuin van het bezoekerscentrum.

Kinderen van 6 en 7 jaar pakken een heksenbezem en brouwen een toverdrank om daarmee een vermist dier terug te toveren. De kinderen van 11 en 12 jaar gaan met kompas hun eigen route zoeken. Onderweg ontdekken ze handige tips en trucs om te overleven in de natuur.

Alle kinderfeestjes beginnen bij het bezoekerscentrum met een korte inleiding. Vervolgens lopen ouders samen met de kinderen een tocht in de omgeving van het centrum. Voor meer informatie kan men terecht op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld

bezemsteelDark Dwarf  Foter  CC BY-ND

Reacties