Verslag Anser fiets4daagse

Foto: Anser fiets4daagse

Van 11 t/m 14 augustus konden fietsers starten vanaf 14.00 uur bij dorpshuis Bastogne.

Het weer was de hele week perfect. Mooi zonnig en zeker de eerste dag windstil. Er hing wel een dreiging van onweer, maar dat kwam gelukkig pas vrijdagavond laat.

Om kwart over 1 stonden dinsdag de eerste fietsers al op de parkeerplaats.  Na de inschrijving moesten ze nog even wachten om te kunnen starten. Ook dit jaar was er weer de mogelijkheid om 15 of 30 km. te fietsen. Ook is het steeds mogelijk om 4, 3, 2 dagen of 1 dag mee te doen. Ongeveer 145 personen hebben ingeschreven voor 1 of meerdere dagen.

dames op de fiets reth1953 New Profile  Foter  CC BY

De organisatie was blij verrast door de komst van fietsers uit de wijde omgeving. De mooie routes werden gereden op ‘gewone’ fietsen, e-bikes, scootmobiel en hand-bike. De routes worden aangegeven door de richtingpijlen.

wheat-11 lovingyourwork.com  Foter  CC BY

Donderdagavond was er voor mountainbikers een pittige route uitgezet van 15 en 30 km. Bijna 30 personen hebben daar aan meegedaan. Daarna smaakte een pilsje 0% heel lekker.

stuur ♔ Georgie R  Foter  CC BY-ND

Gelukkig hebben ook veel fietsers uit de directe omgeving meegedaan en zij zijn soms toch weer op paden gekomen die nog niet bekend waren. Dat is de kracht van de Anser fiets4daagse. Vrijdagavond was een verloting onder de deelnemers die alle 4 avonden hadden meegedaan.

Volgend jaar wordt het weer georganiseerd van 9 t/m 12 augustus 2016, weer starten vanaf 14.00 tot 19.00 uur.

Door: Lutske Mekkes

Anser fiets4daagse

Reacties