Ongeluk paardentrailer bij de Wijk

Foto: YouTube

Vrijdagmiddag is op de A28 bij de De Wijk aan het eind van de middag een vrachtauto tegen een auto met een paardentrailer gebotst.

Het ongeluk was het resultaat van een niet helemaal goed uitgevoerde inhaalmanoeure van de bestuurder van de auto met de paarentrailer, waar gelukkig op dat moment geen paard in stond. De bestuurder van de auto met paardentrailer haalde de vrachtauto in en wilde zo snel mogelijk weer op de rechter rijbaan invoegen, maar raakte daarbij de vrachtauto. Gezien de snelheid van beide voertuigen gaf dit een enorme klap waardoor de auto en paardentrailer gingen scharen.
ongeluktrailer
De bestuurder raakte de controle over de auto kwijt en de auto kwam met trailer en al in de berm van de snelweg terecht. Daar was de grond recent bewerkt en helemaal ongewoeld wat er waarschijnlijk toe heeft bijgedragen dat de auto snel tot stilstand wkam zonder te kantelen of om te rollen.
ongeluktrailer2
Gelukkig bleek er alleen materiële schade te zijn ontstaan. Er stonden er geen dieren in de trailer en de inzittenden van de auto en de vrachtwagenchauffeur bleven wonder boven wonder ongedeerd.

Reacties