Nu ook digitaal Koopplein in De Wolden

Foto: Ananias Venekamp Koopplein De Wolden

Onlangs is ook in De Wolden een Koopplein opgestart. Een Koopplein is een lokale marktplaats waar particulieren gratis en bedrijven tegen betaling op kunnen adverteren.  De voordelen daarvan zijn natuurlijk overduidelijk: het is gratis, altijd dicht in de buurt dus geen hoge verzendkosten of reiskosten.

Initiatiefnemer van Koopplein de Wolden is Ananias Venekamp. Deze inwoner van Ruinerwold is bij velen misschien al wel bekend dankzij zijn rol in de organisatie van de Oldtimerdag.

koopleinlogo

Voortaan kunnen inwoners van De Wolden dus veilig en snel hun spullen lokaal verhandelen. Plaatsen van advertenties is gratis en gemakkelijk, via Koopplein De Wolden (www.koopplein.nl). Lekker digitaal shoppen vanuit je luie stoel. Koopplein De Wolden is een digitale handelsplaats waarop alleen de inwoners van De Wolden spullen mogen verkopen.

voorbeeld

“Koopplein biedt veel voordelen”, zegt de ondernemer achter Koopplein De Wolden, Ananias Venekamp. ”Je adverteert als particulier altijd gratis en je advertenties worden gratis omhoog geplaatst en zo opnieuw onder de aandacht gebracht. Inwoners mogen onbeperkt adverteren op het Koopplein in hun  gemeente. Dat is gratis en dat blijft het ook. Ongeacht het aantal advertenties, de waarde van spullen of de gekozen rubriek.  Je advertentie zal niet worden weggedrukt door meldingen als “wij bezorgen ook in….”. Als koper loop je geen risico met je aankoop doordat je lokaal handelt. Internetoplichting is een groeiend probleem en andere handelssites doen daar weinig tot niets aan. Door lokaal te handelen hoef je geen geld over te maken en daarna af te wachten of het ook echt geleverd wordt. Je kunt bij wijze van spreken op de fiets stappen en het product in het echt gaan bekijken en dat scheelt ook nog eens veel reiskilometers en -kosten en is dus goed voor het milieu”.

10995597_431823516992142_5533085143793265884_n

Over Koopplein

Koopplein.nl is gebaseerd op een formule die voorziet in een landelijk netwerk van lokale handelsplaatsen op internet. Meer dan 250 gemeentelijke Kooppleinen bedienen de eigen gemeente en samen het hele land. Particulieren en ondernemers kunnen rubriekadvertenties plaatsen in diverse rubrieken. Bovendien is er de mogelijkheid om je bedrijf of je evenement in de kijker te spelen met een advertentie. Ook voor bedrijven kan een bedrijfspagina met hoge google-ranking worden aangemaakt.

Koopplein is volgens  Ananias ideaal voor De Wolden. “Het leuke is dat je niet alleen gericht kan zoeken, maar ook lekker digitaal kunt shoppen. Het is eigenlijk gewoon een virtuele rommelmarkt. In de rubriek Laatste Advertenties zie je alle koopjes ongesorteerd aan je voorbij trekken. Daar  zitten altijd wel leuke dingen bij!”

voorbeeld2

Een andere functie die Koopplein kan vervullen, is die van digitaal prikbord. Ananias legt uit. “In onze gemeente wordt veel gebruik gemaakt van de prikborden in de supermarkten. Al die mededelingen kunnen nu ook op Koopplein worden geplaatst, uiteraard gratis en je loopt niet zoals met die kaartjes in de supermarkt het risico dat iemand jouw kaartje per ongeluk verwijdert, meeneemt of vervangt door zijn eigen aanbieding.”

Populair

Hoewel Koopplein  de Wolden nog maar pas is gestart, groeit het aantal gebruikers snel. Veel inwoners hebben al spullen te koop aangeboden op hun eigen lokale handelsplaats en volgens Ananias zal het aantal rubrieksadvertenties in de komende periode fors stijgen.

Op Koopplein.nl/de wolden kun je dus van alles plaatsen. Producten, diensten, vacatures, maar ook mededelingen. Dat is bijvoorbeeld handig als je je hond of kat kwijt bent. De meeste advertenties worden door Kooplein de Wolden ook nog eens voor je verspreid via social media als twitter en facebook. Kortom: gratis advertenties die extra onder de aandacht komen.

ana2

 

 

 

Reacties