Pand37 – vijf jaar exclusieve kwaliteit

Foto: MJ Jonkers

Nick Voortman, eigenaar van kapsalon Pand37 in Drogteropslagen, windt er geen doekjes om. “Je kunt er wel heel ingewikkeld over gaan doen, maar daar komt het toch op neer: een vrouw wil zich gewoon 100% vrouw voelen. Wat zeg ik 150%. En voor die extra 50% zorg ik.”

Hij herinnert het zich nog als de dag van gisteren, maar toch is het alweer vijf jaar geleden dat  Nick Voortman zijn kapsalon Pand 37 opende in Drogteropslagen. “En sinds de opening, heb ik het eigenlijk altijd lekker druk gehad. Ik was natuurlijk ook voor die tijd al kapper en de klanten wisten me al heel snel te vinden” vertelt Nick bij een kop koffie in zijn onlangs prachtig verbouwde Pand37.

DSCF3298 (Medium)

Terwijl Nick nog een kop versie koffie voor ons uit zijn futuristische koffiemachine tovert, kijken wij even rond in zijn stijlvol ingerichte salon. De moderne wanddecoratie springt meteen in het oog.  En verder het feit dat er 1 wastafel is en maar 2 stoelen waar de klanten gekapt worden. Ruimtegebrek of… ? “Nee dat is een bewuste keuze” legt Nick uit als we onze vraag uitspreken, “de klant heeft recht op 100% van mijn aandacht en moet zich hier helemaal op zijn of haar gemak kunnen voelen.”

DSCF3288 (Medium)

“Kijk, als de klanten hier met z’n allen op een rijtje voor de spiegel zouden zitten, daar voelt niet iedereen zich prettig of op z’n gemak bij. Ik houd het liever een beetje exclusief. Mijn klanten zijn hier altijd alleen. Zo hebben ze 100% privacy en rust. Die exclusiviteit, dat hoort gewoon bij de filosofie van mijn zaak.”

DSCF3286 (Medium)

De sectie Balmain-producten in de kast staat er niet zo maar. Onlangs is Pand37  door dit beroemde merk als exclusieve salon geselecteerd om de “Styling Line by Balmain Paris “en “Cosmetique “producten te gebruiken en in de salon te verkopen.

64832_471459849575686_819233474_n

 

Niet bekroond maar wel een talent dat in de mond-op-mond-reclame vaak genoemd wordt, is dat elke klant bij Pand37 naar buiten stapt met het kapsel heeft dat perfect bij zijn of haar gezicht en zelfs ook bij de persoonlijkheid past. Als we daar naar vragen, vertelt Nick dat hij meestal zodra de klant bij hem in de stoel zit, meteen al weet “wat het gaat worden”.  “En soms verandert dat nog wel terwijl ik bezig ben hoor! Dan denk ik: nee, zó ga ik het doen! Ik weet ook niet waar dat vandaan komt, maar zodra ik iemand zie, weet ik  gewoon, daar past dat-en-dat model bij”.

563645_558542444200759_1094842039_n

Dat zal misschien één van de redenen zijn dat de clientèle van Pand37 uit letterlijk alle windstreken komt. “Er komen zelfs vrouwen helemaal uit Noord-Holland en uit de zuidelijke provincies naar me toe. Ik heb echt een heel divers publiek hier. BN-ers, maar ook de mensen hier uit mijn eigen dorp, echt heel gevarieerd.”

2

 

De klant is hier overduidelijk koning, of eigenlijk koningin.  Of zoals Nick het graag nog eens benadrukt “elke vrouw heeft het recht om zich 100% vrouw te voelen. Het maakt niet uit hoe ze hier binnen stappen, elke vrouw moet stralend weer naar huis gaan met een kapsel waar ze helemaal gelukkig mee is.” En in verband met het vijfjarig bestaan, krijgt elke klant deze weken ook een klein cadeautje mee naar huis.

** Binnenkort op deze site: elke maand nieuwe Tips & Tricks. Nick geeft tips en advies en beantwoordt al jullie vragen op het gebied van haar en alles wat daar bij hoort.  Stuur je vragen naar [email protected] en je vraag wordt beantwoord  door Nick Voortman van Pand37 **

              Visitekaartje PAND37 (Small)

 

Reacties