Dikke Reint

Foto: Tourist Info De Wolden

Theaterspektakel Dikke Reint is weer weer terug in het Reestdal.

Belevingstoneel

Het publiek rijdt mee in een tractor met huifwagen van locatie naar locatie en op de locaties en op de wagen wordt het stuk opgevoerd. De toeschouwers zien dus niet allee het toneelstuk, ze krijgen ook nog het een en ander mee van de historie en de natuur. Onderweg is er een koffiepauze in café restaurant het Vergulde Ros in Halfweg.

Het verhaal gaat over de excentrieke Reint Hendrik Baron de Vos van Steenwijk, die van paarden en uitbundig feestvieren houdt. Tijdens het Wijker Dorpsfeest ontmoet hij Trijntje Stokvis.. Er wordt die avond flink gedronken. De volgende dag herinneren beiden zich weinig meer. Is er een huwelijksaanzoek geweest of wordt er een spelletje gespeeld? Op deze vraag krijgt de toeschouwer uiteindelijk antwoord na een reis per trekkerwagen door de natuur van het Reestdal.

Spelers:

Ken Besuijen, Joop Postenhoven en Frans Stapel. In wisselende bezetting verder Janine Mos, Hennie Batterink, Janneke Leyendijk en Ria Westerhuis.

Speeldata:

zaterdag 20 juni 14.00 uur met Hennie Batterink als Aly, zaterdag 27 juni 14.00 uur met Hennie Batterink als Aly, vrijdag 3 juli 19.00 uur met Ria Westerhuis als Aly, zaterdag 4 juli 14.00 uur met Ria Westerhuis als Aly en vrijdag 10 juli 19.00 uur. De tour duurt ongeveer 2 uur en 3 kwartier. Prijs voor deelname is 15 euro per persoon. Kinderen 7,50 euro; minimale leeftijd 6 jaar. Prijzen zijn inclusief een kop koffie/thee onderweg. Opstapplaats is de molen in De Wijk.
Reserveren bij de Toverkamer in Meppel of [email protected]

Reacties