Britt Roos verbetert PR op NK Atletiek

Foto: Remco Bos

Vóór het reguliere programma van het NK atletiek in het Olympisch stadion vond er een 600 meter kidsrun plaats die goed was gevuld met ongeveer 300 jonge atleten die zich hadden aangemeld voor deze kans om in het Olympisch Stadion te kunnen lopen. Onder de deelnemers was ook  Britt Roos uit Zuidwolde.

Britt mocht meteen al in de eerste serie lopen.  Ze liep een sterke race en kwam als derde over de finish. Britt, junior D eerstejaars, liep een tijd van 1:47.54, vier seconden onder haar persoonlijk record, en kijkt trots terug op haar race. ‘’Ik vond het super leuk om daar te lopen. Ik kon nu ook weer even wenen om in het Olympisch stadion te lopen want over een paar weken loop ik daar de D games (1000 m) het officieuze NK. Maar mijn grootste droom is deelname aan de Olympische spelen.’’

Als Britt zich blijft ontwikkelen zoals ze nu doet is dat niet eens zo’n onrealistische doelstelling. Britt staat namelijk al als vierentwintigste in de landelijke ranking van de 1000 meter bij de meisjes Junioren D en heeft nu nog  maar vijfenveertig honderdste(0.54) van een seconde nodig om ook genoemd te worden in de landelijke ranking van de 600 meter. Britt Roos zit er nu dus al dicht tegen aan dus de kans is groot dat ze die limiet tussen nu en een half jaar zal gaan halen.

Britt (1)

Reacties