Succesvol debuut Voor Puck de Gier

Foto: Remco B os

Tijdens het NK atletiek in het Olympisch Stadion in Amsterdam maakte de 18-jarige Puck de Gier uit Zuidwolde haar debuut op de 800 meter op het hoogste niveau in Nederland.

Deze Junior A werd afgelopen winter nog derde op het NK Junioren Indoor en een paar weken terug zevende op de 800 meter tijdens het NK Junioren met een nieuw persoonlijk record van 2:18.16. En nu wilde ze zich dus ook op het hoogste niveau meten met de beste atleten van Nederland. Helaas moest ze het de afgelopen tijd wat rustiger aan doen in verband met een blessure in haar lies, waardoor het even afwachten was wat ze nu kon presteren.

Op basis van haar persoonlijk record stond Puck als vierentwintigste geplaatst in het klassement van zevenentwintig deelnemers . Het drukke deelnemersveld zorgde ervoor dat er drie series gelopen moesten worden. Puck mocht meteen al in de eerste serie aan de bak. In de zware eerste ronde waarin veel werd geduwd en getrokken, moest ze wat afremmen. Hierdoor liep ze achteraan, het afremmen had haar ook veel energie gekost.

In de tweede ronde ging er een knopje om bij Puck en ze zette nog even flink aan. Zo haalde ze in de laatste ronde nog vier atleten in en kwam uiteindelijk in een tijd van 2:18.60 als vijfde over de finish. Helaas was dat niet voldoende om zich te plaatsen voor de finale van zondag. Nadat alle series gelopen waren, bleek haar tijd goed te zijn voor de zestiende plek. En dat is knap voor de 18-jarige die als één van de jongsten deelnam aan dit nummer.

Puck NK 2
De inhaalactie van Puck in de finaleronde

Puck zelf kijkt met veel plezier terug op haar debuut in het Olympisch Stadion. ‘’ Het was leuk om met zulke goede vrouwen te lopen en dat ook nog eens in het Olympisch Stadion in Amsterdam!’’ Ze is trots op haar prestatie, maar geeft ook aan dat ondanks haar liesklachten misschien wel net iets meer in had gezeten. In die rommelige eerste ronde ging veel tijd verloren. ’’ De race ging wel goed. De eerste ronde was erg vervelend, er werd heel erg gebeukt waardoor ik toen moest afremmen. Dat heeft me veel energie gekost en van de 9 atleten liep ik toen ook op de laatste positie. Maar in de tweede ronde heb ik aangezet en uiteindelijk nog 4 vrouwen ingehaald waardoor ik vijfde in de serie ben geworden!’’

puck NK 1

Reacties