Cafetaria/Eethuis Busstation genomineerd

Foto: MJ Jonkers

Eigenaren Nico Piel en Linda Langenburg van Cafetaria en Eethuis Het Busstation hebben het weer voor elkaar: ze staan op de lijst voor de verkiezing van het beste cafetaria en zijn bij deze verkiezing ook nog genomineerd voor publieksprijs . Stemmen kan sinds 1 augustus  op https://www.facebook.com/CafetariaTop100  en dat zullen ongetwijfeld  veel inwoners en bezoekers van De Wolden gaan doen.

1017281_185806914914765_1411995646_n

Maar wat houdt dat eigenlijk in, die verkiezing? Nico legt uit dat de verkiezing  uit verschillende fasen bestaat en dat in de eerste ronde een zogeheten Mystery Guest de opgegeven bedrijven bezoekt om ze te testen. Die test hebben ze glansrijk doorstaan en nu volgt nog een gesprek over de bedrijfsvoering  waarna in september wordt bepaald welke snackbars tot de Top 100 behoren. Uit die Top100 wordt dan door de vakjury een winnaar gekozen. Er valt niet alleen deze juryprijs maar ook een publieksprijs te winnen. Bij die laatste gaat het er om zo veel mogelijk stemmen te krijgen via de website https://www.facebook.com/CafetariaTop100

kokje

Hoeveel kans maken ze? Daar wil Nico geen harde uitspraak over doen, maar hij verwacht wel dat de pluspunten van Het Busstation voor een goede notering gaan zorgen. De glutenvrije snacks en Raspatat plus de complete kaart van het eethuis zorgen voor een wel heel veelzijdig  aanbod. De kwaliteit van het softijs is wijd en zijd bekend en niet voor niets: de machines worden door Nico zelf week ik week uit minutieus onderhouden. Elke zes weken wordt de softijsmachine tot in de kleinste details gedemonteerd, grondig schoongemaakt en weer gemonteerd. Ja daar gaat inderdaad wat tijd in zitten, maar de kwaliteit van het ijs en de complimenten van de klanten daarover, maken dat ruimschoots weer goed.

DSCF2722 (Medium)

Een aanbod dat er meteen al uitspringt op het grote bord op het terras  is dat van de glutenvrije snacks en de Raspatat. Nico legt uit dat Het Busstation iedereen de kans gunt om eens lekker met het hele gezin buiten de deur te eten en aangezien er steeds meer mensen zijn met een glutenallergie besloten Nico en Linda om ook glutenvrije snacks op  het menu te zetten. Zelfs het softijs is glutenvrij.

ijsje

De echte liefhebbers zijn weer heel blij met de Raspatat en wie het niet zo op snacks heeft, kan dankzij de kaart van het Eethuis zijn of haar hart ophalen. Wie in het Eethuis neerstrijkt,  kan ook voor een lekker biertje of wijntje bij het diner kiezen. En wat misschien minder bekend  is: klanten kunnen met hun smartphone hun bestelling plaatsen met behulp van de gratis app My Order. Gewoon de menukaart bekijken, bestellen en op de aangegeven tijd afhalen.

Waar Het Busstation ook hoge ogen mee verwacht  te gooien, is een punt dat logischerwijs streng beoordeeld wordt bij deze verkiezing: de hygiëne. Voor Nico en Linda  zelf altijd een speerpunt van hun beleid en tot nu toe altijd beloond met lovende woorden van de klanten en hoge cijfers bij beoordelingen.  Nico vertelt met veel genoegen hoe er na een aantal controles al jarenlang geen controle van de keuringsdienst meer is geweest. Het Busstation heeft de zaken op dat gebied zó goed voor elkaar dat verder controleren blijkbaar niet nodig wordt geacht.

bus2

Op  het terras spreken we de familie Bakker uit Haarlem. Ze hebben vandaag gefietst in de omgeving van hun camping en zijn neergestreken bij Het Busstation. Vader Andries lacht: “Tsja, de kinderen zien een leuke snackbar met een terrasje voor de deur  dus die laten meteen merken waar ze heen willen. Anna en ikzelf willen liever niet aan de snacks dus voor ons komt het wel heel goed uit dat we iets van de menukaart van het Eethuis kunnen kiezen.   Doen ze mee aan een verkiezing? Leuk!  Als we thuis zijn zullen we  meteen de website opzoeken en stemmen.”

DSCF2724 (Medium)

We vragen het toch maar even aan Nico: “Als héél De Wolden stemt, win je dan?” Nico begint weer te  weer lachen: “Ja dat zou mooi zijn he!”

Aan ons zal het niet liggen, dus bij deze: de link naar de plek waar gestemd kan worden: https://www.facebook.com/CafetariaTop100

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties