Organisatie tevreden: CH De Wolden druk bezocht

Foto: MJ Jonkers

De laatste dag van CH De Wolden had niet alleen maar springwedstrijden op het programma staan. Er was bijvoorbeeld ook een clinic door Adelinde Cornelissen.

DSCF3130 (Medium)  DSCF3100 (Medium) DSCF3108 (Medium)

De hele dag zaten de tribunes vol maar tijdens de clinic was de belangstelling van het publiek zo mogelijk nog groter. De uitverkoren amazones, Elise Kranenburg, leerlinge van Adelinde en de winnares van de BIT Talentencompetitie 2014, Anne Lehman reden volgens haar instructies en Adelinde vertelde op heldere wijze waar het in de dressuur om draait en waarom zij dus haar leerlingen op de getoonde wijze liet trainen.

DSCF3157 (Medium) DSCF3160 (Medium)

Voordat ’s middags de Grote Prijs begon, huldigde burgemeester Roger de Groot twee “supervrijwilligsters: Hennie Veneman en Kinie van Goor die jaar in jaar uit samen het vrijwilligerscafe bemannen. En zonder vrijwilligers geen concours dus deze dames moesten nodig eens in het zonnetje gezet worden.

DSCF3164 (Medium) DSCF3163 (Medium)

Ook werd voor aanvang van de wedstrijd het parcours door Jur Vrieling samen met parcoursbouwer Louis Konickx op af en toe zeer humorvolle wijze het parcours doorlopen en uitgelegd waar de moeilijke punten zaten. Helaas heeft deze extra uitleg voor Jur Vrieling niet mogen baten…

DSCF3149 (Medium)DSCF3126 (Medium)   DSCF3210 (Medium)

Het publiek leefde tijdens de wedstrijd al enorm met de ruiters en amazones mee, maar tijdens de barrage is de spanning soms te snijden en kun je bij tijd en wijle een speld horen vallen. Haalt-ie ’t of haalt-ie ’t niet…. Uiteindelijk blijkt Pim Mulder met Zo Special de snelste combinatie. De ruiters en amazones stellen zich op voor de prijsuitreiking, het Wilhelmus klinkt en nadat de prijzen verdeeld zijn, komt er nog een extraatje van sponsor J. van ’t Hoge, verantwoordelijk voor de catering tijdens het concours; een smakelijk wortelbuffet voor de paarden die de prijzen hebben binnengehaald.

DSCF3247 (Medium)

Tijdens het uitreiken van de prijzen en ook later tijdens de persconerentie wijkt de brede grijns niet meer van het gezicht van Pim Mulder. Hij heeft al vaak aan dit concours meegedaan, komt er graag en wint er nu eindelijk de Grote Prijs, mooier kan het niet.

DSCF3237 (Medium)  DSCF3232 (Medium) DSCF3260 (Medium)

 

 

 

 

 

 

 

Reacties