Doron Kuipers wint kwalificatie met Zucces

Foto: Jeroen Spoolder

Doron Kuipers heeft vrijdag de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs CH De Wolden gewonnen. In de barrage van deze wedstrijd over 1.45 m om de Spruce Meadows Prijs bleek hij de snelste van de elf barragedeelnemers. Kuipers kwam met Zucces al in de derde barragerit tot de winnende tijd. Alle acht combinaties na hem beten zich stuk op 35.59 seconden. Jur Vrieling nam geen risico en werd tweede in 37.03 seconden.

Veel Nederlanders

Een overmacht aan Nederlanders kende de barrage. Van de elf combinaties die foutloos doorstroomden naar de beslissende rit, waren er negen van Nederlandse komaf. De andere twee waren de Italiaan Andre Sakakini en amazone Daniëlle Goldstein uit Israël. Zij startten in de barrage als laatste twee combinaties en hadden dus alle snelle tijden voor zich. De Italiaan maakte een fout, de Israëlische niet, maar zij reed ruim drie seconden langzamer dan Kuipers.

Het was Ben Schröder die het spits in de barrage afbeet en met Lu Lu 11 (Contact Me x Levantos II) en direct al foutloos bleef. De man die afgelopen zondag vierde werd in de Grote Prijs, de Engelsman Mark Bunting kwam vervolgens in de ring, maar zijn paard maakte een onverwachte beweging, waardoor Bunting werd afgeworpen en direct kansloos voor de winst werd.

vrij2 5 Spruce Meadows Prijs Doron Kuipers actie Foto Jeroen Spoolder (Medium)

Snelle rit

Daarna was de beurt aan Doron Kuipers in barrage. Met Zucces (Gerlinus x Kenwood) ging hij snel van start en wist zonder fouten de snelheid er in te houden. Op de streep bleef de klok staan op 35.59 seconden en dat bleek uiteindelijk de winnende tijd.

Vrieling kwam met Arezzo VDL (Chin Chin x Heartbreaker) anderhalve seconde tekort en moest genoegen nemen met de tweede plek. Derde werd de Italiaan Sakakini en Ben Schröder werd vierde.

Zucces ook in Grote Prijs

Voor Doron Kuipers is het geen vraag meer welk paard hij zondag in de Grote Prijs zal starten. De ruiter uit Mijnsheerenland was daar duidelijk over. “Ik zal Zucces ook starten in de Grote Prijs. Het is een prima paard. Hij won de Grote Prijs van Eindhoven al en werd tweede in het Championat van Rotterdam.”

Voor Kuipers was de klus niet zo moeilijk in deze Spruce Meadows Prijs. “Het was wel genieten onderweg. Ik reed ontspannen en Zucces voelde heel goed aan. Het basisparcours was best wel pittig, maar niet overdreven zwaar. En de barrage ging heel vlot”, aldus de ruiter die een erg solide indruk achter liet.

 

Reacties