Sabrina van Rijswijk wint Bork Sloopwerkenprijs

Foto: Jeroen Spoolder

Ze moest lang wachten voor er zekerheid was, maar het lange wachten werd beloond. Sabrina van Rijswijk wist donderdag de Bork Sloopwerken Prijs op haar naam te schrijven. Een kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van komende zondag. Met Zomodo P (Quasimodo Z x Ahorn) bleek ze voor iedereen te snel.

Snel

In de 22e rit van de totaal 93, realiseerde de amazone uit Boskoop een tijd van 67.23 seconden op het parcours tabel A over 1.40 m In alle ritten na haar was er niemand die deze tijd wist te verbeteren. De Italiaan Andre Sakakini kwam met 67.43 seconden tweetiende tekort met HWS Saskia (Stakkato Gold x Promotion) en Remco Been bleef met 67.65 ook dicht in de buurt met Brunetti 2 (Briar x Riccione). Uiteindelijk was het Sabrina van Rijswijk die zich als eerste mocht opstellen bij de prijsuitreiking.

Zomodo P

Hoewel ze de eerste plaats met verve in de wacht sleepte, wilde Sabrina van Rijswijk nog niet vooruit lopen op komende zondag. Toen haar werd gevraagd of ze Zomodo P ook in de belangrijkste wedstrijd zal starten, zei Van Rijswijk: “Ik moet me eerst maar eens zien te plaatsen. Morgen komt er nog een kwalificatie.”
Voorzichtigheid troef bij haar, terwijl de amazone duidelijk liet zien met Zomodo over een prima GP-paard te beschikken. “Ik heb er nog geen Grote Prijs mee gereden, misschien wordt het zondag de eerste.”
De elfjarige ruin is sinds kort eigendom van de amazone zelf, dus kan ze ook haar eigen plan trekken wat de toekomst van het paard betreft. “Voorlopig wil ik er nog wel een tijd op blijven rijden. Daarna zie ik wel verder.”
Hoewel ze erg lang moest wachten tot alle zeventig combinaties na haar waren uitgereden, werd haar die tijd niet gegund. “Ik moest ook nog een proef in de andere ring doen, dus dat gaf wel afleiding. Maar ik ben wel blij met deze eerste plek”, zei de amazone die verleden jaar tijdens het CH De Wolden een rubriek over 1.30 m won.

Zondag Grote Prijs én Adelinde

In de Bork Sloopwerken Prijs waren maar liefst 22 combinaties foutloos. Onder hen de bekende ruiter Albert Voorn, maar ook Chantal Regter, Doron Kuipers en Marc Houtzager.
De Grote Prijs van het CH De Wolden is komende zondag. Die dag komt ook de bekende dressuuramazone Adelinde Cornelissen een clinic geven in Veeningen.
De toegang is ook die dag gratis.

EK Young riders in 2018 komt in beeld

De organisatie in Veeningen had donderdagmiddag bezoek van een delegatie van de landelijke bond KNHS. De bondsafvaardiging kwam zich oriënteren op het concours, omdat de organisatie van CH De Wolden graag het EK Young Riders wil gaan organiseren. Dit Europees kampioenschap zou in beginsel in 2018 aan het CH De Wolden kunnen worden toegekend. De kandidaatstelling moet voor 1 december van dit jaar worden ingediend. De KNHS-vertegenwoordiging was onder de indruk van het concours en de accommodatie.

don2 05 Bork Sloopwerken Prijs Van Rijswijk actiefoto (Medium)

Reacties