Openluchtspel Ruinen speelt ‘Staatsgevaarlijke Chocolade’

Gevaarlijke chocolade.
Gevaarlijke chocolade.
Foto: SOR

Ruinen – Al weken ruikt het naar chocolade in het openluchttheater De Baete in Ruinen. Het theater is tijdelijk omgebouwd tot een heuse  chocoladefabriek. Niet die van Willy Wonka, maar van Koen Bronkhorst.

Deze fabriek is de entourage voor de theatervoorstelling ‘Staatsgevaarlijke Chocolade’, die dit seizoen zeven keer wordt gespeeld door de Stichting Openluchtspel Ruinen (SOR). ‘Staatsgevaarlijke Chocolade’ is een dolkomisch blijspel, geschreven door Mart Moors en is voor de SOR bewerkt door Elise van der Laan, die tevens de regie voor haar rekening neemt.

Staatsgevaarlijke Chocolade gaat over de mislukte snoep- en chocolademaker Koen Bronkhorst, die al jaren een droom achterna jaagt: hij wil een uniek snoepje op de markt brengen. Aan deze droom blijft hij vasthouden, ondanks de brute tegenwerking van Theresa, zijn veeleisende vrouw.

Gelukkig krijgt Koen de kans om zijn droom te verwezenlijken: een groot Internationaal Staatsbanket voor vele wereldleiders zal plaatsvinden en Koen mag misschien de chocolade voor het nagerecht leveren. Dat zou zijn kansen om een beroemde snoepmaker te worden aanzienlijk vergroten, maar er zijn kapers op de kust. Zijn grootste concurrent en vijand, Claude van Tintelen, wil deze miljoenenopdracht óók in de wacht slepen. Een felle strijd barst los. Dan ontstaat er een gruwelijk misverstand. De chocolade van Koen zou wel eens gevaarlijk voor de wereldvrede kunnen zijn. Zo gevaarlijk, dat zelfs de maffia nieuwsgierig om de hoek komt kijken. Produceert Koen werkelijk ‘Staatsgevaarlijke Chocolade’, of is hij gewoon het slachtoffer van zijn uit de hand gelopen jongensdroom?

Première op 20 juli

De première van het stuk is op zaterdagavond 20 juli. Daarna wordt het stuk nog zes keer opgevoerd en wel op dinsdag 23 juli, donderdag 25 juli, zaterdag 27 juli, dinsdag 30 juli, donderdag 1 en zaterdag 3 augustus. Na afloop van iedere voorstelling is er weer een Miet en Griet met spelers en medewerkers van de voorstelling, of gewoon met elkaar. Er kan dan, onder het genot van een drankje en een hapje, nog even gezellig worden nagepraat. De Miet en Griet vindt plaats in het theater, op het podium waar het stuk wordt gespeeld.

Kaarten voor de voorstelling kunnen in de voorverkoop online worden verkregen via de website. Een kaart kost 15 euro, inclusief een kop koffie of thee. Op de avond van de voorstelling kunnen kaarten worden gekocht aan de kassa van het theater.

De voorstellingen vinden plaats in het openluchttheater De Baete aan de Wolvenweg in Ruinen en beginnen steeds om 20.30 uur. De kassa is geopend van 19.45 uur.

Info: www.openluchtspelruinen.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen