RTV Drenthe experimenteert met AI-stem voor nieuwsbulletins

Foto:

Assen – Deze zomer hoor je een nieuw geluid op Radio Drenthe. Een nieuwe AI-stem zal vanaf 6 juli elke zaterdag en zondag om 9 uur ‘s ochtends en 12 uur ‘s middags de nieuwsbulletins gaan voorlezen. Met dit experiment beweegt RTV Drenthe mee met de nieuwe en snelle ontwikkelingen rond kunstmatige intelligentie.

De nieuwsbulletins worden, zoals ook nu het geval is, met zorg samengesteld en geschreven door de redactie. De AI-stem zal de bulletins alleen voorlezen en heeft geen enkele invloed op het journalistieke proces. Op deze manier gebruiken we de technologie alleen ter ondersteuning van onze journalisten.

De omroep gaat de komende periode gebruiken om te experimenteren. Na de zomer zal er na evaluatie besloten worden of we verder gaan met dit traject. Ter introductie van de stem is een campagne gestart op Radio Drenthe om een naam voor onze digitale nieuwslezer te verzinnen. ‘De stem’ zal ter introductie live op de radio een interview geven in het programma Anouk in de middag. Luisteraars kunnen hun suggesties mailen naar naam@rtvdrenthe.nl. Onder de winnaars wordt een exclusief RTV Drenthe-horloge verloot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen