Jur Vrieling wint Grote Prijs Gemeente De Wolden

De laatste dag van het eerste weekend CH De Wolden was misschien ook wel de meest spectaculaire.

Het publiek was deze zondag massaal naar het concoursterrein gekomen. Daar was ook voldoende reden voor want er stonden weer een aantal mooie springrubrieken op het programma plus een tuigpaardenrubriek en natuurlijk het optreden van Ellen ten Damme voorafgaand aan de Grote Prijs van gemeente De Wolden.

DSCF2933

Met het oog op het wispelturige Hollandse zomerweer stond er een podiumtent klaar voor ten Damme die geheel in stijl van het concours haar entree maakte in een prachtige koets. Uiteraard maakte “Darling Drenthe” ook deel uit van haar optreden en liet ze zich niet alleen in de podiumtent maar ook in de springring bewonderen. Beluister hier een deel van haar optreden en een kort vraaggesprek met Streekradio De Wolden

DSCF2953 DSCF2955

Vervolgens begon de laatste rubriek van de dag, de Grote Prijs van gemeente De Wolden. Tijdens het eerste parcours leefde het publiek al hoorbaar mee met de ruiters. Een teleurgesteld “Aahhhhh” golft door het publiek als er een balk van een hindernis valt. De ruiters die uiteindelijk de barrage mogen rijden, kunnen sowieso op het respect van het publiek rekenen. Enthousiast applaus voor elke deelnemer die soms letterlijk met kunst en vliegwerk het verkorte parcours razendsnel probeert af te leggen. (Klik hier om een uitgebreid wedstrijdverslag te lezen) De spanning stijgt naarmate de rubriek vordert en uiteindelijk is het de laatste ruiter, Jur Vrieling, die de scherpste tijd tot dan toe nog weet te verbeteren en zo de Grote Prijs wint.

DSCF3008 (Medium)    DSCF3010 (Medium)

Burgemeester Roger de Groot reikt samen met wethouder Jan van ’t Zand de prijzen uit en sponsor J. van ’t Hooge, die de op het terrein aanwezige horeca verzorgt, laat voor alle paarden die in de prijzen zijn gevallen een wortelbuffet aanrukken. Een mooi einde van het eerste blok van CH De Wolden dat volgende week wordt vervolgd met het tweede blok dat komende week op donderdag van start gaat.

DSC_0267

Reacties