Eerste KoeKroelen Festival, komt eraan, maar ook film kiek’n op het boerenerf in Linde

Koekroelen en film kiek'n bij de firma Van Raalte.
Koekroelen en film kiek'n bij de firma Van Raalte.
Foto: Eigen foto

Linde – Kinderen kunnen zaterdag 15 juni hun hart ophalen in Linde. Op het erf van het agrarisch bedrijf van de familie Van Raalte aan de Paardelanden 3in Linde staat het eerste KoeKroelen festival op de agenda. Er is tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te beleven en vooral te speen voor de jeugd. ’s Avonds wordt de film ‘Onder het maaiveld’ vertoond, waarna er gelegenheid tot napraten is.

De zussen Dianne en Anniek van Raalte uit Linde zijn al enige jaren bezig met hun bedrijf KoeKroelen. Op het boerenerf van hun ouders aan de Paardelanden worden leuke kinderfeestjes gehouden, in het kader van Wiede Wold vindt op 15 juni ook eens iets geheel anders plaats: Film Kiek’n op het boerenerf.

„Dat wordt georganiseerd vanuit Drenthe Boert Bewust, voordat ik verhuisde naar de Achterhoek zat ik ook in het bestuur. We kwamen op het idee om de film ‘Onder het maaiveld’ over het bodemleven te vertonen, compleet met goede gesprekken daarover en een gezellige nazit”, vertelt Dianne. De filmavond is voor iedereen die interesse in het onderwerp heeft en daar met elkaar over van gedachten wil wisselen.

Verbindingen leggen

Drenthe Boert Bewust is sinds enige tijd actief in de provincie Drenthe, vooral in De Wolden, en heeft als doel om verbindingen te leggen tussen agrariërs, tuinders en de samenleving. Bij de familie Van Raalte kunnen de bezoekers ook een kijkje op het bedrijf nemen, voordat de film wordt vertoond. „We richten een oude schuur achter de deel, waar ooit vijftig koeien stonden, in als filmzaal”, legt Dianne uit.

De film toont het agrarische belang van een goede bodem en dat daar nogal wat bij komt kijken. De film werpt een verhelderend licht op dit cruciale aspect van de Aarde en nodigt vooral uit om na te denken over de manier waarop deze bodem kan worden gekoesterd, zodat de productie van voedsel ook op de lange termijn gegarandeerd blijft.

KoeKroelenfestival

Overdag staat alles op het erf in het teken van kindervermaak. Het KoeKroelenfestival biedt veel activiteiten, waaronder een XXL zandbak, springkussen, fotobooth, een schuimparty, schminken en muziek. Kindercircus OkiDoki uit Meppel komt met een voorstelling. Maar er is nog meer, want er kan een kijkje worden genomen in de koeienstal, er is een dierenweide met konijnen, geitjes en kippen en er kan aan een spijkerbroek worden gehangen.  Er is een huifkartocht door het Reestdal, kinderen kunnen een boerenzeskamp spelen, klompjes en boomstammetjes schilderen, maar ook meedoen aan ‘kraak de melkbus’. Daarnaast is er van alles te eten en drinken. De entree bedraagt 5 euro voor de hele dag plezier.

De activiteiten maken onderdeel uit van Wiede Wold, de paraplu waaronder de activiteiten van de gemeente De Wolden als culturele gemeente van Drenthe worden gehouden.

Info: koekroelen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen