Zweedse wint Championat Veeningen

Foto: Jeroen Spoolder

Het Championat van Veeningen is zaterdag bij het concours hippique De Wolden gewonnen door de Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli.

Ze maakte haar debuut deze week op het concours in De Wolden en greep direct de belangrijkste prijs op zaterdag: de Pandriks Prijs, Championat of Veeningen. In een van de laatste ritten dook de Zweedse onder de tijd van Piet Raymakers jr. door. De Nederlander had als vierde van de twaalf barrage deelnemers de snelste ronde gemaakt met Van Schijndels Valentino (Cavalier x Tangelo): 40.46.

zat01 04 Pandrik Championat of Veeningen  Raymakers (Medium)
Raymakers in de barrage

De Zweedse ging met Madame Butterfly (Corrado I x Lavall II) snel rond en eindigde in een tijd van 40.28 seconden. Ze verwees Raymakers daarmee naar de tweede plek. De Zweedse won naast een geldprijs, ook een fraai beeld van een paard, dat haar bij de prijsuitreiking werd aangeboden.

Een aantal ronden had Raymakers de hoop als winnaar naar huis te mogen gaan, maar het pakte anders uit. Piet Raymakers: “Ik had goede hoop, maar ik weet wel, dat als je vrij vroeg in barrage start, je lang niet zeker bent. Het was mij bekend dat de Zweedse een snel paard heeft. Toch heb ik een strakke ronde neergezet en was goed op snelheid. Dan moeten de concurrenten maar zien dat ze er onderdoor gaan.”

Iemand die stevig baalde na de barrage was Robert Vos. Hij had halverwege zijn beslissende rit verreweg de snelste tijd, maar met zicht op de overwinning, wierp zijn paard Carat (Cardento x Krevad) op de laatste hindernis een balkje af. Vos mocht dan de snelste tijd hebben: 39.09 seconden, verder dan de zesde plek kwam hij niet.

Transportbedrijf Van der Sluis Prijs

Eerder op de dag was het Ellemijn Ensink uit Rossem die zich als eerste deelnemer mocht laten huldigen. De amazone won de Transportbedrijf Van der Sluis Prijs, een rubriek over hindernissen van 1.20 m. In de barrage ging Ensink met Zora Nt (Contender x Alboretto) foutloos rond in een tijd van 29.18.

Scheepswerf H. Poppen Prijs

Jack Ansems uit Ravels was de meest succesvolle ruiter in de Scheepswerf H. Poppen Prijs, zaterdagochtend op het Ch De Wolden. Met Remmits Eastborn (Cavalier x Iroko) kwam hij bijzonder snel rond in de rubriek over 1.30 m, met ingebouwde barrage. De tijd van 37.44 was ruim anderhalve seconde sneller dan die van Stefanie van den Brink.

Aannemersbedrijf Koen Meijer Prijs

De aannemersbedrijf Koen Meijer Prijs, zaterdagmiddag verreden bij het CH De Wolden, werd veroverd door Robert Vos. Met VDL Zapatero (Chin Chin x Ircolando) kwam Vos in de ingebouwde barrage tot een tijd van 37,38 en dat was snel genoeg om zich winnaar te noemen van deze wedstrijd tabel A over 1.35m.

Tot slot werd een rubriek voor zesjarige paarden een prooi voor Jelmer Hoekstra. Hoekstra reed Evita (Canturano x Farmer) en maakte uiteindelijk de snelste tijd: 31.33, bijna anderhalve seconde sneller dan de tijd die de Engelse Jessica Mendoza met Jonker van Sombeke (Toulon x Querlybet Hero) in de rit daarvoor op de klok zette: 32.66 seconden.

Zondag gaat het programma de laatste dag van het eerste blok in. De Grote Prijs is zondag het hoofdnummer. Het programma van CH De Wolden wordt zondag opgeluisterd met een optreden van zangeres Ellen ten Damme. Het publiek heeft zondag gratis entree.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen