Wolder Woorden in theaterschuur Linde

Gerco Klein.
Gerco Klein.
Foto: Persfoto

Linde – In Theaterschuur Linde vindt zondag 26 mei weer een WolderWoorden plaats. Het wordt een muzisch café vol verhalen, liedjes en gedichten van schrijvers, dichters en muzikanten uit en of over De Wolden.

Opgetreden wordt door meerdere artiesten. Daar is bijvoorbeeld schrijver en kunstenaar Peter Veen. Opgegroeid in Zuidwolde en in de jaren 70 rebels actief in Jeugdsoos Dodiek in de Boerhoorn. Over zichzelf zegt hij tegenwoordig: ‘Als een betrokken, maar onopvallende observator dwaal ik door natuurgebieden, platteland, stad. Misschien is verkenner een beter woord. Op zoek naar wat zich voordoet. Onderdompelen, verzadigd raken en dan alle indrukken verwerken in tekst, geluid en beeld.’

Ook publiceert hij iedere zondag een Zeer Kort Verhaal. Intussen zijn er vier boeken van hem verschenen met korte verhalen: Grensgebied, Valwind, Hondenwacht en @plttlnd.

Muziekwinkel

Gerco Klein is singer-songwriter en geboren en getogen in Zuidwolde in een muzikaal gezin pur sang met een muziekwinkel en een muziekschool aan huis. Gerco maakte eerder deel uit van verschillende underground metal- en punkbandjes, onder andere in Zwolle. Tegenwoordig is hij actief als soloartiest. Enige jaren geleden nam het deel aan het Drents Liedjesfestival en werd toen derde. Hij woont tegenwoordig in Veeningen.

Schijfster Janet Baron- Lopers woont in Laaghalerveen, maar is opgegroeid aan de Vuile Riete in Linde. Ze schrijft in het Drents verhalen die vaak gaan over opmerkelijke details van het leven op de  boerderij. Intussen zijn er twee verhalenbundels van haar verschenen: Zaand in de leerzen (2015) en Zwiet in de haanden (2019).

In de vaste rubriek ‘Schrijvers van toen’ wordt stilgestaan bij  Jan Jantinus Uilenberg, die leefde van 1881 tot 1962. Hij schreef prachtige verhalen, onder andere ‘Uit ‘t oude kabinet’ en het officieuze Drentse volkslied. Hij had echter een fout oorlogsverleden. De muzikale omlijsting is in handen van het vaste huiscombo onder leiding van Geert R.

Aanvang: 14.30 uur, Inloop vanaf 14.00 uur. Entree: € 15,- incl. koffie/thee met cake. Reserveren: [email protected] of telefonisch 0523-234001

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen