Viva la Musica behaalt twee keer eerste prijs cum laude bij het EMJ

Blije gezichten bij Viva la Musica.
Blije gezichten bij Viva la Musica.
Foto: VlM

Zuidwolde/Meppel – Het jeugdkoor en het ensemble waren het vorige weekend naar Neerpelt in België om deel te nemen aan de bekendste koren-wedstrijd voor de jeugd in Europa: Het 72e Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Het is een enorm event, er kwamen 91 koren bij elkaar om te zingen voor de jury`s en voor elkaar. Er werd twee keer een eerste prijs behaald.

Heel het dorp en de dorpen eromheen zijn op allerlei manieren ingeschakeld om het mogelijk te maken dat al deze jonge mensen uit 13 verschillende landen kunnen zingen, slapen en eten.

Het hele jeugdkoor en het ensemble deden mee. Zaterdag zong eerst het hele jeugdkoor 7 liedjes in 7 verschillende talen in een kerkje in de buurt van Neerpelt in de categorie gelijk stemmige jeugdkoren. Ondanks de zenuwen van de 20 koorleden en de dirigent Ceciel van der Zee liep dat erg goed. In de middag hebben we andere koren gehoord en later in de middag verzamelden alle koren zich en liepen in een optocht door het dorp, toegezwaaid door de inwoners. De stemming was opgetogen, ondanks de korte regenbui. Alle 2800 koorzangers kregen een plaats in de immense sporthal waar een show werd opgevoerd en uiteindelijk de prijzen bekend werden gemaakt en uitgereikt. De vreugde was erg groot toen we hoorden dat we de eerste prijs cum laude kregen. Een enorme beloning na al het harde werken van de afgelopen maanden.

Het enige ensemble

De dag erna was het ensemble aan de beurt. Zij zongen in een theaterzaal in de categorie Vrije reeks omdat ze met minder dan 12 leden zongen. Ze waren ook het enige ensemble van dat weekend en hadden een andere jury die erg enthousiast reageerde op de jonge dames. Ze kregen zelfs een staande ovatie na hun laatste lied. Ook zij kregen ‘s avonds de eerste prijs cum laude.

Het waren inspirerende dagen voor de Viva-leden en het was een feest zoveel andere koren te horen en te spreken. Deze beoordelingen zijn een mooie mijlpaal in het 35 jarig bestaan van de koorschool. We hopen er nog velen te beleven.

Mede mogelijk gemaakt door het Anjer Cultuurfonds Drenthe, het Anjer Cultuurfonds Meppel, het Burgerweeshuis Meppel de gemeente de Wolden en de provincie Drenthe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen