Lennard de Boer wint Rabobankprijs

Lennard de Boer wint de Rabobankprijs
Foto: Jeroen Spoolder

Met een prachtige en snelle rit op zijn schimmel Bonea Field (Corland x Nimmerdor) wist Lennard de Boer donderdagavond de Rabobank Prijs in de wacht te slepen.

De Boer zat in de laatste fase van de uitgebreide rubriek met meer dan honderd combinaties. Op het moment dat de man uit Nieuwleusen zijn rit had beëindigd, moesten nog tien combinaties in de ring verschijnen. Allen beten hun tanden stuk op de tijd van 63.99. Eerder in de rubriek had de Ier Max O’reilly Hyland met Enigma de klok laten staan op 64.15. Hij kwam daarmee net achter De Boer.

Voor de ruiter zelf was het verrassend dat hij de winst greep. “Ik had helemaal niet verwacht dat ik met deze tijd winnaar zou worden”, aldus De Boer na de huldiging. “Voor mijn gevoel ging de rit niet eens zo snel. Het had gewoon wat vlotter gekund. Het verbaasde mij ook dat er niemand achter mij die tijd nog verbeterde.”

Zelf had Lennard de Boer een fors aantal kandidaten voor de winst met zijn tijd op achterstand gezet. Onder hen Maureen Bonder, Jur Vrieling, Jeroen Dubbeldam en ook Beat Mändli (Zwi) en Luiz Francisco De Azevedo (Bra).

Het houdt in dat het paard van De Boer, eigendom van de familie Koerhuis, in ieder geval over prima capaciteiten beschikt. “Het is een paard dat heel graag wil, gretig is en geen fouten wil maken.”

Vrijdag gaat het programma van CH De Wolden om 08.30 uur verder. Zondag is de afsluiting van het eerste van twee concours blokken met de Grote Prijs.

Het publiek heeft bij het concours gratis entree.

Lennard de Boer wint de Rabobankprijs
Lennard de Boer wint de Rabobankprijs, foto: Jeroen Spoolder

 

Reacties