CH De Wolden van start

Foto: CH De Wolden

Het twee weken durende paardensportevenement op het prachtige terrein van oud-international Jan Broek start vandaag. Het is alweer de 11de editie van CH De Wolden, wat inmiddels beschouwd wordt als het mooiste outdoor concours in Noord-Nederland. Net als voorgaande jaren worden ruiters en amazones uit 30 landen verwacht, waaronder een aantal klinkende namenals Beezie Madden en Jeroen Dubbeldam.

Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam is lovend over de organisatie in Veeningen. “Ik kom hier al vanaf de eerste editie en op dit concours kwamen al heel veel ruiters in actie die elders in de wereld grote successen boekten. Het is een aansprekend concours met steeds betere faciliteiten. Dat is ook de reden waarom veel topruiters naar De Wolden komen”.

11017743_10153110451617739_6112695796066360319_n

Het was al weken zichtbaar dat er op het terrein druk gewerkt werd aan de stallen voor de 500 paarden die daar deze weken zullen verblijven. Het concours wordt altijd druk bezocht, zowel door internationale deelnemers als door het publiek. In de loop der jaren heeft het een naam opgebouwd als gastvrij, sfeervol en professioneleel georganiseerd concours waar het voor ruiters, paarden en publiek goed toeven is.

Het publiek kan niet alleen genieten van de mooie paardensport maar ook winkelen in de vele stands van het mooie “strodrorp” of een drankje nemen in de grote tent met uitzicht op de zandpiste waar het allemaal gebeurt.

Er wordt dit haar gestreden om een prijzenpot van in totaal € 195.000 over twee weken. De organisatie van CH De Wolden heet iedereen van harte welkom om gratis te komen genieten van prachtige internationale springsport.

download

Reacties