Lammetjesdag bij de schaapskooi in Ruinen

Lammetjesdag.
Lammetjesdag.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – Het is elk jaar voor jong en oud een feest om de pas geboren lammetjes te zien dartelen door de kooi. Ook in het jubileumjaar van stichting Het Drentse Heideschaap Ruinen (75-jarig bestaan) hebben alle drachtige ooien gelammerd en er zijn ongeveer 400 lammeren geboren.

Deze zijn op zondag 7b april van 11.00 uur  tot 15.00 uur te bewonderen en te knuffelen in- en rond de schaapskooi. In verband met insleep van ziekten is het niet mogelijk om tussen de lammeren te lopen, maar bezoekers kunnen gebruik maken van een looppad door de kooi.

Bij de kooi krijgen de jonge bezoekers een beschuit met muisjes om de geboorte van de lammeren te vieren. De Röhrkapel komt voor de muzikale omlijsting. Ook dit jaar geeft de herder twee demonstraties schapendrijven van elk een half uur (12.00 en 13.30 uur) nabij de kooi.

Op het binnenterrein zijn er twee schminkers aanwezig en is een kop koffie of glas ranja te verkrijgen. Het infocentrum is open en de uitkijktoren naast de kooi geeft een mooi uitzicht over het Dwingelderveld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen