De Wijk – Vrouw aangehouden voor inbraak na DNA-hit

Foto: SAFE Foter CC BY-SA

Op 2 januari 2012 werden twee inbrekende vrouwen overlopen dor de eigenaar van een woning aan de Secretaris Ottermanweg in De Wijk.

Toen de bewoner beide vrouwen in zijn woning betrapte, ontstond er tussen de man en de vrouwen een worsteling. Tijdens deze worsteling trok het slachtoffer bij één van de vrouwen enkele haren uit het hoofd. De vrouwen wisten te ontkomen en lieten daarbij een geldkist en een handtas achter. In de handtas zaten goederen die afkomstig waren uit de woning van het slachtoffer. Ook de geldkist was zijn eigendom.

akaitori  Foter  CC BY-SA

Het slachtoffer hield een pijnlijke schouder over aan de worsteling. Uit onderzoek door het NFI bleek dat het DNA van de hoofdhaar overeenkwam met het DNA-profiel van de 27-jarige vrouw uit Ede waarna er een Europees aanhoudingbevel is uitgegaan. Zondag 21 juni jl. is de vrouw aangehouden bij de grens van Kroatië. Vrijdag 10 juli jl. is de vrouw overgebracht naar het Nederland en vastgezet in Assen. Maandag 13 juli is de vrouw voorgeleid aan de Rechter-commissaris en op vrije voeten gesteld. Zij moet zich later verantwoorden voor de rechter.

SAFE Foter  CC BY-SA

article
5241
DNA wijst dader aan: vrouw uit Ede aangehouden voor inbraak De Wijk
Op 2 januari 2012 werden twee inbrekende vrouwen overlopen dor de eigenaar van een woning
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/5241/de-wijk-vrouw-aangehouden-voor-inbraak-na-dna-hit/
2015-07-14T14:07:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2015/07/SAFE-Foter-CC-BY-SA.jpg
Nieuws