Toffe Peer Award naar Gebiedspromotie Zuidwest-Drenthe

Eerste Toffe Peer Award uitgereikt.
Eerste Toffe Peer Award uitgereikt.
Foto: Eigen foto

Ruinerwold – De allereerste “Toffe Peer van Drenthe Award”, die in het leven is geroepen door Wijngoed Drenthe, is gewonnen door der dames van gebiedspromotie Zuidwest-Drenthe. Deze award is bedoeld voor een persoon die- of bedrijf dat een buitengewone prestatie heeft geleverd.

Vanuit de ambassadeursclub heeft Wijngoed Drenthe deze award in het leven geroepen om een persoon of bedrijf in het zonnetje te zetten. Dit jaar waren er vijf genomineerden die streden om de titel “Toffe Peer van Drenthe”. Anis Jadib werd genomineerd vanwege zijn waardevolle hulp in Marokko, Benny Spin voor zijn prachtige teksten en journalistieke stukjes over Drenthe, Henk Brink voor zijn duurzame inzet, Gerrie Hempen voor haar noaberschap en het Team van Gebiedspromotie Zuidwest-Drenthe voor haar inzet in de toeristische sector om Drenthe in binnen- en buitenland te promoten.

Massaal gestemd

Vanaf november 2023 kon iedereen hun stem uitbrengen en dat hebben ze massaal gedaan. Vooral in januari groeide het enthousiasme om te stemmen op een van de genomineerden. De eindsprint was ronduit spannend, maar uiteindelijk trok het Team van Gebiedspromotie Zuidwest-Drenthe aan het langste eind en mochten Carla Sloots en Karin Polling op 9 februari de allereerste “Toffe Peer” award in ontvangst nemen van Randy en Ronan Kroek, en zich zo heel 2024 De Toffe Peer van Drenthe noemen. Carla en Karin waren blij verrast met deze overwinning. ‘Het voelt goed, dat de werkzaamheden die je doet, erkend wordt door de stemmers. Het mooie is dat per 1 januari 2025 wij Zuidwest-Drenthe gaan heten. We gaan dan fuseren met de vier gemeentes die wij ondersteunen namelijk Hoogeveen, De Wolden, Meppel en Westerveld. Zo kunnen wij nog beter ons werk doen’, aldus de dames.

Exclusief ontworpen

De Toffe Peer van Drenthe Award is exclusief ontworpen door Martin Potjewijd, een getalenteerde kleikunstenaar. Naast de award ontvangen Karin en Carla samen ook een cheque ter waarde van €250,-, welke dit jaar beschikbaar is gesteld door Vakantiepark De Toffe Peer vanuit de ambassadeursclub, die zij mogen schenken aan een goed doel naar keuze. Karin en Carla weten nog niet welk goed doel dit gaat worden. Ze willen graag hun achterban hierin laten meedenken. Het wordt in ieder geval een goed doel voor in de recreatie zoals gezinnen een vakantie geven die op welke manier ook het even niet kunnen. Wilt u meer weten over het ambassadeurschap, kijk dan op www.wijngoed-drenthe.nl

‘Met deze eerste editie van de Toffe Peer van Drenthe Award hoopt Wijngoed Drenthe zo haar positieve steen bij te dragen, wat zo een motivatie en waardering in de samenleving kan zijn. We kijken nu al uit naar de volgende editie van deze bijzondere award en hopen dat het succes jaar na jaar zal blijven groeien’, aldus Ronan Kroek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen