Shakespearetheater komt met nieuwe versie van Wintersprookje

Foto:

Diever – Altijd weer een spannend moment voor de spelers van het Shakespearetheater Diever: de aftrap van de nieuwe zomerproductie. Op zaterdag 27 januari gaan de maar liefst 23 spelers met elkaar voor de eerste keer de nieuwe teksten lezen.

Het is niet de eerste keer dat deze komedie van Shakespeare in Diever gespeeld wordt. Eerder gebeurde dat al in 1983 en 1996, maar de versie van dit jaar wordt in een volkomen nieuwe vertaling van regisseur Jack Nieborg gespeeld. Wintersprookje ofwel ”A winter’s Tale” vertelt over een komisch sprookje met een tragische kant. Een koning slaat de plank volledig mis wanneer hij zijn zwangere vrouw van overspel verdenkt en vervolgens alles wat hem lief is stuk maakt. Wat blijft er over als, vele jaren later, bijna iedereen onverwachts weer voor zijn neus staat?

De repetities voor Wintersprookje starten in maart. In juni en juli zijn de try-outs waarna de première 16 augustus plaats vindt. Dat de voorstellingen in Diever razend populair zijn blijkt overigens wel uit het feit dat er nu al ruim 4000 kaarten verkocht zijn.

In het kort: Wintersprookje

Tijdens een vriendschappelijk bezoek van de koning van Bohemen aan Sicilië, is de Siciliaanse koningin Hermione zwanger geraakt. Aangezien Hermione en de koning van Bohemen het wel erg goed met elkaar kunnen vinden en de logeerpartij al negen maanden duurt, krijgt de Siciliaanse koning sterk het vermoeden dat zijn vriend met zijn vrouw overspel heeft gepleegd. Hij wil hem laten vermoorden, maar de inmiddels ongewenste gast weet bijtijds te ontkomen. Hermione daarentegen wordt in de gevangenis geworpen en bevalt daar van een dochter. De koning verbant de baby naar een verlaten oord. Hermione stort in en men gaat er van uit, dat zij gestorven is. Het verbannen meisje wordt echter gered door een schaapsherder en door hem liefderijk verzorgd. Vele jaren later komen de hoofdpersonen in dit sprookje vol berouw weer samen in Sicilië rondom een standbeeld van Hermione. Het beeld komt tot leven en daarna leefden ze nog een tijdje behoorlijk gelukkig.

Speeldata

Try-out: 22, 28, 29 juni, 5, 6, 12, 13 juli aanvang 21:00 uur,
14 en 15 augustus, aanvang 20:30 uur

Voorstelling: 16 (première), 17, 21, 23, 24, 28, 30, 31 augustus en 4, 6, 7, 13, 14, 20 en 21 september, aanvang 20:30 uur

Matinée: 24 augustus, aanvang 14:30 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen