Leerlingen stralen op het podium van BLINK Kunstcollectief

De leerlingen van BLINK.
De leerlingen van BLINK.
Foto:

Meppel – De eerste activiteit van BLINK Kunstcollectief is uitgedraaid op een groot succes en feest. BLINK Kunstcollectief is opgericht door de ruim dertig kunstvakdocenten die voorheen werkzaam waren voor kunstencentrum Scala. De leerlingen komen onder meer uit de gemeenten De Wolden, Meppel en Westerveld.

Na het faillissement van dat centrum toonden de docenten zich strijdvaardig, en sloegen de handen ineen om het kunst- en cultuuraanbod in de regio overeind te houden. Dat dat gelukt is, moge duidelijk zijn na het concert van vrijdag 24 november in de theaterzaal van De Plataan. Daar vond de presentatie ‘Strijkorkest & friends’ plaats. De afsluiting van dit projectorkest, geleid door docenten Hellen Hoorn en Mandy Holtus, vormde de eerste grote, multidisciplinaire uitvoering van het kersverse BLINK Kunstcollectief.

Prachtige schilderijen

Het podium van De Plataan is vertrouwd terrein voor docenten en leerlingen. In een bomvolle theaterzaal verzorgde het grote strijkorkest de aftrap: ze speelden onder andere filmmuziek uit The Chronicles of Narnia, wat de beeldende afdeling van BLINK inspireerde tot het maken van prachtige schilderijen, die op het toneel werden getoond. Dansers van de afdeling Dansvonk spetterden van het podium, het barokensemble speelde een ingetogen stuk van Corelli en het klarinetkwintet toonde hun veelzijdigheid met een keur aan instrumenten in dynamische composities. Enkele individuele leerlingen zang, cello en piano maakten het afwisselende programma compleet.

Oudgedienden

De aanwezige kunstvakdocenten straalden van trots om de veerkracht van hun oudgediende én nieuwe leerlingen die de weg naar het kunstcollectief inmiddels hebben gevonden.
De kunstvakdocenten van BLINK hebben elk hun eigen lespraktijk, maar door samen te werken ontstaat er een rijk aanbod. BLINK geeft les in vrijwel alle muziekinstrumenten, biedt beeldende- en theatercursussen aan en vele soorten dansles op diverse locaties. Leerlingen van alle leeftijden en niveaus zijn welkom om hun talent te ontdekken, het plezier van kunst maken te delen en om te stralen en uit te blinken, zoals maar weer bleek tijdens deze uitvoering van ‘Strijkorkest & friends’.

Meer informatie over BLINK, het lesaanbod en de activiteiten in de komende periode via: www.blinkkunstcollectief.nl

(Foto: Ramiro Piest)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen