Haakswold gaat donderdagavond weer open voor verkeer

Nieuw asfalt.
Nieuw asfalt.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – De nieuwe toegangsweg van Haakswold naar bedrijfsterrein de Hoge Akkers in Ruinerwold is bijna klaar. De hele week vinden asfalteringswerkzaamheden plaats aan de nieuwe weg, maar ook op de plek waar deze aansluit op Haakswold. De doorgaande weg van Meppel naar Ruinerwold ligt er daarom de hele week al uit, maar gaat donderdagavond weer open voor het verkeer.

Verkeer kan tot die tijd gewoon via het Boerpad of via de N375 en Blijdenstein in Ruinerwold komen. De werkzaamheden werden er niet gemakkelijker op voor de wegwerkers vanwege de forse regenval. De nieuwe weg loopt helemaal parallel aan de Westerweiden en krijgt daar vanaf de Kringloopwinkel meerdere aansluitingen op. De nieuwe weg loopt vanaf het bedrijf van Herold Pouwels door tot de toekomstige vestiging van Timmerman Sierbestrating aan Haakswold. Het eerste bedrijf dat er inmiddels gevestigd is, is dat van handelsonderneming Lankhorst.

De nieuwe weg over bedrijfsterrein Hoge Akkers blijft overigens nog wel even taboe voor het verkeer. Dat heeft te maken met de overvloedige regenval, waardoor het braakliggende terrein kletsnat is. Opening van deze weg staat gepland voor na de bouwvak.

De nieuwe weg ligt er strak, maar nat bij.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen