Zomerprogramma van Wolderwijs begint

Colorrun van 2022 in Zuidwolde.
Colorrun van 2022 in Zuidwolde.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Het Zomerprogramma van Stichting Wolderwijs zou vorige week donderdag al begonnen zijn met een Colorrun in Ruinerwold. Als gevolg van het slechte weer werd deze ruin verplaatst naar maandag 7 augustus. De eerste activiteit is nu dinsdag 1 augustus in Ruinen.

Dan wordt tussen 10.00 en 12.00 uur in IKC ’t Oelebröd teruggegaan naar de tijde van de oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Er worden hiëroglyfen ontcijferd, de kinderen maken een eigen medaille of lauwerkrans en bakken smakelijke mummies.

Voor maandag 7 augustus stond een Middeleeuwenfeest gepland in Veeningen, maar omdat op die dag nu de Colorrun wordt ingehaald, vervallen de Middeleeuwen. Nu kunnen alle kinderen uit heel De Wolden om 14.00 uur meedoen aan een kleurig (hard)loopevenement waar rijkelijk met gekleurd poeder wordt gestrooid. Tevens komen de deelnemers hindernissen tegen en wordt bij de finish afgesloten met een echt knalmoment met zang en dans. Plaats van handeling is KC Ruinerwold achter het dorpshuis.

Ontdekkingsreizigers

Op vrijdag 18 augustus staat het volgende onderdeel gepland: ‘Ontdek je gek’ bij KC Het Veldboeket in Veeningen. De deelnemende kinderen kunnen in de huid kruipen van uitvinders en ontdekkingsreizigers om samen te gekke dingen te beleven tussen 9.30 en 12.00 uur.

Dan zijn er op woensdag 23 augustus nog Oud-Hollandse spelletjes bij IKC Het Groene Hart in Zuidwolde. Tussen 14.00 en 16.00 uur kan iedereen aan de Schoolbrink meedoen met deze spellen die opa’s en oma’s vroeger speelden. Het zijn Hollandse tradities waar geen wifi voor nodig is.

Slapen bij De Slenken

Ook dit zomerseizoen wordt afgesloten met een dag spelen bij speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold (3 tot en met 6 jaar) op dinsdag 29 augustus. De oudere kinderen krijgen de kans om een nachtje te logeren in zwembad De Slenken in de Wijk op woensdag 30 augustus. Een zwemdiploma is verplicht. Aanmelden voor deze activiteiten is wel nodig via [email protected]. Waar voor alle andere activiteiten kinderen uit heel De Wolden welkom zijn, zijn de laatste twee dagen alleen voor kinderen van de kinderopvang of buitenschoolse opvang van Wolderwijs bestemd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen