Provincie Drenthe organiseert een plattelandscafé in Ruinen

Schaapskooi in Ruinen: mede dankzij LEADER gebouwd.
Schaapskooi in Ruinen: mede dankzij LEADER gebouwd.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – De provincie Drenthe organiseert in septejmber een aantal plattelandscafés. Een daarvan vindt plaats in de gemeente De Wolden en wel op 25 september in Ruinen. De cafés zijn bedoeld voor inwoners, ondernemers of organisaties in Drenthe met goede ideeën die bijdragen aan een duurzaam en toekomstbestendig platteland.

Dat kan gaan om het gebied van economie, leefbaarheid of klimaat.We organiseren deze plattelandscafés om projectideeën met elkaar uit te wisselen, elkaar te inspireren en elkaar verder te helpen. Samen kunnen we ons platteland mooier en vitaler maken. Voor goede ideeën is bovendien geld beschikbaar vanuit LEADER: het Europees subsidieprogramma voor een vitaal platteland”, laat de provincie weten.

Samenwerking

Er wordt gedacht aan bijvoorbeeld nieuwe zorginitiatieven die aansluiten bij de behoefte in het gebied, het benutten van vrijkomende gebouwen voor andere bedrijvigheid of nieuwe woonvormen, samenwerking tussen landbouwbedrijven, ondernemers en inwoners uit de omgeving, bijvoorbeeld over klimaat, biodiversiteit of verbreding en duurzame, circulaire en toekomstbestendige voorzieningen.

LEADER is een Europees subsidieprogramma voor projecten die bijdragen aan de leefbaarheid van het platteland. LEADER subsidieert niet alleen, het wil ook helpen bij het ontwikkelen van plannen en projecten. De filosofie is: mensen samenbrengen, het proces op gang brengen en stimuleren dat er dingen gebeuren.

Nieuwe programma start

Het nieuwe LEADER-programma voor Drenthe gaat in het najaar van 2023 van start. Op de provinciale website is nu al meer informatie te vinden over bijvoorbeeld de doelen. Tijdens de plattelandscafés wordt alles verteld en kunnen vragen worden gesteld. De plattelandcafés zijn van 17.00 tot 21.00 uur.

Op 14 september in MFC de Brinkhof in Norg, 20 september in MFC Boerhoorn in Rolde, op 25 september in Buitencentrum de Poort in Ruinen en op 4 oktober in MFC de Brink in Sleen.
De plattelandscafés zijn inloopbijeenkomsten: belangstellenden kunnen binnenkomen op het moment dat het ze schikt.

Info: www.leaderdrenthe.nl of meld je direct aan via het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen