Mooie eerste dag bij samengestelde menwedstrijden in Zuidwolde

Zuidwolde – De eerste dag van de samengestelde menwedstrijd in buurtschap Steenbergen in Zuidwolde is  uitermate goed verlopen. Mooi weer, goede sport en leuke nevenactiviteiten zorgden voor een constante toeloop van bezoekers. Zondag is de tweede dag met de spectaculaire marathon, waarbij een onderdeel als de waterbak altijd in trek is bij het publiek.

Op de eerste dag ging het vooral om de dressuur, waarbij de combinaties een parcours af moesten leggen met als opdracht zo min mogelijk pilonnen en gele ballen omver te kegelen. Liefst geen enkele natuurlijk. Het was geen makkie voor de combinaties, die weer uit heel Nederland naar het idyllische Steenbergen waren gekomen.

Veel mooie paardensport dus, maar ook net als vorig jaar nevenactiviteiten om vooral ouders met kinderen naar Steenbergen te krijgen. Vorig jaar waren er demonstraties golf en boogschieten, in samenwerking met de sportfunctionarissen van de gemeente De Wolden, nu ging het om biketrial en wandklimmen. Nederlands kampioen Daan Boverhof uit Ansen kreeg veel kinderen op de speciale biketrialfiets, zonder zadel, bij de klimwand van acht meter stond meer dan eens een lange rij. Daar gingen overigens ook de nodige volwassenen omhoog.

Reacties

Cookieinstellingen