CH De Wolden wil EK junioren in 2017

De elfde editie van het concours hippique CH De Wolden in Veeningen staat op punt van beginnen.

Het internationale twee sterren concours wordt net als voorgaande jaren in twee blokken verreden, het eerste van donderdag 16 juli tot en met zondag 19 juli en het tweede van donderdag 23 juli tot en met zondag 26 juli. Aan het eind van ieder blok staat een Grote Prijs op het programma.

022c33153233a4dbb287e4069d407e5d

Ook dit jaar mag de organisatie zich weer verheugen in de komst van vele topruiters, zowel internationaal, als nationaal. Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam maakt zijn opwachting, net als de winnaar van de individuele en team zilveren Olympische medaille van Londen, Gerco Schröder. Ook Marc Houtzager, die in Londen met het Nederlands team zilver won, komt in de ring bij CH De Wolden. Verder komen andere bekende Nederlanders naar Veeningen, zoals Angelique Hoorn, Albert Zoer en Michael Greeve.

Ook van buitenlandse zijde mag de organisatie rekenen op de komst van kwalitatief erg sterke deelnemers. De bekende en sterke Zwitser Beat Mändli is bij CH De Wolden aanwezig. Ook Jessica Mendoza, een jonge Britse deelneemster komt naar Veeningen. De 19-jarige amazone rijdt sinds 2013 op het hoogste niveau en ze wordt beschouwd als één van de grootste talenten.

taizo angelica download

Taizo Sugitani komt vanuit Japan naar Veeningen. Hij deed namens Japan in Londen mee aan de Olympische Spelen. De Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli, die in de top-100 van de wereldranglijst staat, maakt eveneens haar opwachting op CH De Wolden. Catherine Pasmore (USA) keert terug naar CH De Wolden, waar zij in 2013 een van de twee Grote Prijzen won.

Daarnaast komen nog tal van andere ruiters uit de gehele wereld naar het concours De Wolden.

De organisatie van het concours heeft grootse plannen voor 2017. Voorzitter Christiaan Hendriksen: “We willen het Europees Kampioenschap voor Children, Junioren en Young Riders naar Veeningen halen. Dat moet over twee jaar gebeuren. Tijdens het komende concours willen we die plannen nader bespreken met de hippische bond KNHS.”

De organisatie van CH De Wolden weet zich inmiddels gesteund door de gemeente De Wolden in het streven die wedstrijden naar Veeningen te halen.

Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam is lovend over de organisatie in Veeningen. “Ik kom hier al vanaf de eerste editie en op dit concours kwamen al heel veel ruiters in actie die elders in de wereld grote successen boekten. Het is een aansprekend concours met steeds betere faciliteiten. Dat is ook de reden waarom veel topruiters naar De Wolden komen”, aldus de wereldkampioen.

Hessischen_Ministerpräsidenten_Jeroen_Dubbeldam_auf_Utasha_3_mk

Vooralsnog richt CH De Wolden zich de komende weken op het elfde concours hippique dat naast de springrubrieken voor zowel de breedtesport en de topsport, ook enkele bijzondere tintjes kent.

Het publiek, dat vrij entree heeft bij CH De Wolden, wordt tijdens het concours verrast met een dressuurclinic gegeven door topamazone Adelinde Cornelissen, er zijn tuigpaarden en ook zangeres Ellen ten Damme zal een optreden verzorgen tijdens dit elfde CH De Wolden.

aand van de Geschiedenis  Foter CC BY                   adel